Când lungimea unuia dintre picioare este afectată și apare o diferență între ele, apar și durerile! Când ai un picior puțin mai scurt, chiar dacă diferența este de numai jumătate de centimetru, încep să te doară picioarele când mergi mult pe jos sau când stai multe ore în picioare.

Tot din cauza unui picior care poate deveni mai scurt apar dureri de coloană și dureri ale oaselor bazinului. Dacă știi că ai avut probleme cu picioarele, dacă ești sedentară, dacă stai mult picior peste picior, este posibil să ai dureri în membrele inferioare. Ar fi bine să verifici dacă picioarele tale mai au aceeași lungime!

Un picior rupt poate deveni mai scurt

Dacă ai avut un accident și te-ai ales cu un picior rupt, apoi ai stat o lună cu el în ghips să se prindă osul, trebuie să te aștepți ca acel picior să fie mai scurt. Diferența poate fi de câțiva milimetri și nici nu va fi sesizabilă. Situația se întâlnește rar, dar nu este imposibilă!

Căzăturile din copilărie

O căzătură în anii copilăriei, când oasele sunt în creștere, poate avea consecințe nedorite asupra dezvoltării membrelor inferioare. Dacă piciorul a avut de suferit și a fost lezată articulația genunchiului sau articulația gleznei sau dacă osul a fost rupt, este foarte posibil ca lungimea acelui picior să se modifice. El poate deveni mai scurt cu câțiva milimetri față de celălalt picior sănătos.

Statul picior peste picior

Sunt multe persoane, în special femei, care stau ore întregi la birou picior peste picior. Nici măcar nu realizează cât de mult rău le face această postură. Poziția aceasta, ore întregi, fără să faci mișcare și scurte pauze, afectează grav circulația sângelui, articulațiile, mobilitatea mușchilor și a oaselor. În timp, după 2 sau 3 ani, este foarte posibil ca oasele bazinului să se strâmbe, o parte stau puțin mai sus față de axul corpului și astfel piciorul respectiv devine mai scurt.

Această modificare se petrece imperceptibil, de-a lungul unor ani, nu doare și nici nu o observi, dacă nu verifici la milimetru lungimea picioarelor. În schimb, te poate ajuta un chiropractician foarte bun, care va pune oasele bazinului la loc și va aduce picioarele la egalitate.

Diverse afecțiuni care pot afecta lungimea picioarelor

Sunt multe boli din cauza cărora un picior poate deveni mai scurt. Reumatismul, bolile articulațiilor, tumorile care se pot instala pe os sau în zona genunchiului, inflamațiile dureroase, artrita și chiar boli ale terminațiilor nervoase de la picior pot afecta dezvoltarea acestuia și lungimea lui normală.