Doctorul Saad Omer, directorul al Institutului Yale pentru Sănătate Globală, și doctorul Adam Friedman, de la Școala de Medicină „George Wasshington”, susțin că, cel mai probabil, coronavirusul nu ar avea viață lungă pe firele de păr atașate scalpului.

„Pe firele de păr rupte, puse pe o masă și contaminate, coronavirusul ar putea supraviețui până la trei zile. Însă, dacă este atașat de scalp, părul are unele proprietăți antimicrobiene. Totuși, cel mai bine este să îți speli părul, atunci când crezi că este posibil să fie contaminat”, a spus octorul Adam Friedman.

E recomandat ca la cumpărături să mergem cu părul acoperit

Doctorul Saad recomandă ca oamenii să își spele părul zilnic în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce doctorul Friedman susține că oamenii nu trebuie să exagereze.

„Atenție, nu cred că trebuie să fim prea agresivi! Nu se aseamănă cu spălatul mâinilor. Ne putem infecta cu coronavirus prin căile respiratorii, așa că dacă nu ai părul pe față sau dacă nu îți treci mâinile contaminate prin el, riscul să te infectezi din cauza lui este mic”, a explicat doctorul Friedman.

Și doctorul Saad a spus că, deși „teoretic” coronavirusul ar putea trece de la păr, la mâini și apoi la căile respiratorii, nu există dovezi în acest sens.

Un alt doctor din Statele Unite ale Americii, Mallika Marshall, recomandă oamenilor să meargă la cumpărături cu părul acoperit și să își spele hainele și mâinile, atunci când se întorc acasă.