Dacă afectează puternic plămânii, COVID-19 poate lăsa urme serioase în cazul supravieţuitorilor. De asemenea, persoanele cu o serie de afecţiuni preexistente care provoacă probleme la respiraţie, şuierat la respiraţie şi probleme pulmonare, au risc mai mare de a dezvolta cazuri severe de infecție cu coronavirus.

În prezent, în România au fost raporate 576 de cazuri de infectare cu COVID-19, fiind înregistrate 143 de noi îmbolnăviri de coronavirus în decurs de numai 24 de ore. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 76 de ani.

Totodată, s-au înregistrat și cinci decese, în România, ale unor persoane diagnosticate cu coronavirus.

La Terapie Intensivă se află internaţi 15 pacienţi, dintre care şapte sunt în stare gravă.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv la virusul SARS-COV-2, un număr de 73 au fost declarate vindecate şi externate (51 la Timişoara, 17 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi).

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul care cauzează COVID – 19. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

GCS mai informează că, de la intrarea în vigoare (22 martie, ora 22:00) a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

Două persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până în 23 martie, au fost prelucrate 11.223 de teste pentru depistarea coronavirusului, la nivel naţional, din care 277 în unităţi medicale private.

Vezi și Raed Arafat face precizări: Se ia sau nu Covid-19 de pe haine? Se transmite sau nu prin alimente?

Citește și: