Subiecții, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, au fost testați la intervale de trei sau șase luni, scrie Euronews.

Cercetătorii au descoperit că a existat o „durată alarmant de scurtă a imunității la coronavirusuri”. Totodată, ei au remarcat „reinfectii frecvente la 12 luni de la cea inițială și reducere substanțială a nivelului de anticorpi la doar 6 luni de la infecția inițială”.

Oamenii de știință au subliniat că cele patru tulpini ale coronavirusurilor umane sunt „diferite din punct de vedere biologic” și „au puține în comun, în afară de faptul că provoacă răceală”.

„Cu toate acestea, toate par să inducă o imunitate de scurtă durata, cu pierderea rapidă a anticorpilor. Acest lucru poate fi un numitor general pentru coronavirusurile umane. Dacă SARS-CoV-2 (noul coronavirus) se va comporta ca un coronavirus sezonier în viitor, se poate aștepta un model similar”, susțin specialiștii.

Astfel, oamenii de știință au demontat ideea unui „pașaport de sănătate”, care ar fi atestat că turiștii sunt sănătoși și nu au COVID-19, astfel că pot călători unde doresc.

„În condițiile în care imunitatea se pierde în 6 luni de la infecție, posibilitatea de a atinge imunitatea de turmă, prin infectare naturală, pare foarte puțin probabilă”, au mai avertizat olandezii.

Vezi și Vești nu tocmai bune din China: Chiar dacă facem boala, nu toți vom dobândi imunitate la coronavirus. Realitatea, în cifre

Citește și: