Citește și: Cum scoți ușor cele mai dificile pete de noroi, ciocolată sau vin roșu  

Chiuveta și blatul de bucătărie– După fiecare utilizare, acestea trebuie spălate cu detergenți care nu lasă reziduuri, cum sunt cele pe bază de alcool și peroxid de hidrogen. Buretele de vase sau levata cu care le speli trebuie și ele schimbate în fiecare săptămână.

Frigiderul și congelatorul- Acestea trebuie spălate în fiecare lună. Nu cu detergenți ci pur și simplu co o soluție din apă și oțet. Acestea se amestecă în părți egale într-un recipient cu pulverizator.

Obiectele sanitare (vasul de wc, chiuveta). Aceste obiecte din baie se spală o dată pe săptămână, cu detergenți care nu lasă reziduuri, ideal cu produse pe bază de alcool.

Cuptorul cu microunde- Acest obiect electrocasnic folosit aproape zilnic în zilel noastre se curăță o dată pe săptămână cu o soluție simplă din apă și oțet, în părți egale.

Lenjeria de pat trebuie spălată după șapte zile

Calculatorul– Computerul trebuie curățat în fiecare săptămână. Operațiunea de tergere se face simplu, cu o lavetă sau o cârpă din microfibră, îmbibată în puțin alcool (sanitar sau alimentar).

Lenjeria de pat– Lenjeria de pat se schimbă neapărat în fiecare săptămână. Ideal e să se spele la 60 de grade, așadar citește pe etichetă care e maximul de temperatură la care se poate spăla lenjeria. Cele de mai slabă calitate pot fi spălate la maximum 40 de grade.

Prosoapele– Fie că e vorba despre prosoape de bucătărie sau despre cele de baie, sfatul este același. Trebuie spălate la o temperatură ridicată, de 60 de grade, o dată la 3-4 zile. Și asta chiar dacă nu le-ati folosit prea des sau nu sunt murdare.

Citește și: