Citește și: 5 beneficii importante ale postului negru. Ce se întâmplă cu organismul tău

În urma a numeroase cercetări, oamenii de știință au ajuns la concluzia că amigdalina are efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să ”anuleze” aceste celule din organism, deci sâmburii de caisă pot face adevărate minuni pentru persoanele care suferă de cancer.

Sunt recomandate curele cu sâmburi de caise, nu mai mult de cinci bucăți pe zi, timp de până la o lună, cu pauză de două săptămâni, pentru cei care suferă de cancer de plămâni sau cancer de sân.

Conținutul de pectină – o fibră alimentară solubilă -, recomandă și o cură de caise proaspete pentru suferinzii de cancer de colon.

Cantitatea de sâmburi consumată zilnic să fie ponderată. Între curele cu sâmburi de caisă, trebuie să existe pauze pentru că miezul din sâmbure conține cantități mici de cianură și poate deveni toxic pentru organism.

 Beneficii pe termen lung ale consumului de sâmburi de caisă

 Previn și tratează diferite forme de cancer;

Combat litiaza biliară;

Țin sub control tensiunea arterială;

Combat constipația;

Reduce durerile provocate de artrită;

Combat tusea seacă având proprietăți expectorante;

Au proprietăți antispastice;

Au proprietăți antiinflamatoare;

Atenție! Caisele proaspete sunt bine tolerate de organism, se vor consuma cu moderație de către cei care suferă de colită de fermentație, gastrită, diaree acută sau cronică pentru a nu provoca tulburări digestive. Sâmburii de caise, care conțin mici cantități de cianură, consumați în doze mari de-a lungul unei perioade mai lungi pot duce la otrăviri.

Citește și: