Iată doar câteva din rolurile lor extraordinare pentru sănătate:

Cartofii dulci tratează bronșita

Acum, în anotimpul rece, avem nevoie să ținem la distanță răceala și alte afecțiuni de sezon neplăcute. Cartoful dulce poate fi un aliat de nădejde prin conținutul său bogat în minerale și vitamine. În cartofii dulci se regăsesc vitamina C, fier și alte substanțe nutritive cu rol antioxidant. Au un puternic efect decongestionant. În plus, datorită combinației de nutrienți, cartofii dulci reglează temperatura corporală, ceea ce stimulează vindecarea bronșitei.

Cartofii dulci reduc simptomele artritei

Aceștia conțin betacaroten, vitamine din complexul B, zinc și magneziu, elemente foarte importante pentru a reduce din gravitatea artritei. Această boală care afectează articulațiile prezintă simptome cum ar fi inflamația articulațiilor, dureri articulare, redoare articulară. Toate acestea pot fi reduse prin consumul regulat de cartofi dulci. În plus, poți utiliza apa în care ai fiert cartofii dulci pentru aplicații externe în zona articulațiilor afectate de artrită. Durerea asociată cu artrita se va reduce semnificativ ca urmare a acestui fapt.

Cartofii dulci vindecă ulcerul gastric

Cartoful dulce are un rol calmant asupra stomacului și intestinelor. Vitaminele din complexul B, betacarotenul, potasiul, calciul și alți nutrienți conținuți contribuie la vindecarea ulcerului stomacal. În plus, fibrele din cartoful dulce previn constipația și formarea de acizi, reducând riscul apariției ulcerului gastric. Rolul antiinflamator al substanțelor nutritive din cartoful dulce reduc durerea și inflamația care constituie simptome ale ulcerului gastric.

Cartofii dulci reglează digestia

Conținutul ridicat de fibre din cartoful dulce este extrem de util pentru un tranzit digestiv optim. Prezența unor minerale precum magneziul contribuie de asemenea la reglarea digestiei. Cartofii sunt alcătuiți în principal din amidon, fiind ușor digerabili. Tot datorită amidonului conținut, calmează stomacul și intestinele. Activitate gastrointestinală este îmbunătățită.

Foto: Pixabay