CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Persoanele infectate cu coronavirus sau persoanele răcite sau gripate dezvoltă de obicei simptome respiratorii precum tusea, febră, secreții nazale. Chiar dacă multe dintre simptome sunt asemănătoare, acestea sunt cauzate de viruși diferiți. Este dificil să se identifice boala doar pe baza simptomelor. De aceea testele de laborator sunt necesare pentru a confirma dacă cineva este infectat cu acest nou tip de virus.

Citește și: 10 reguli esențiale care te protejează de coronavirus!

Perioada de incubație variază între 1 -12 zile

Perioada de incubație este perioada dintre momentul infectării și debutul simptomelor clinic ale bolii. Estimările curente ale perioadei de incubație variază între 1 și 12,5 zile, cu estimări mediane de 5-6 zile. Aceste estimări vor fi perfectionate pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date.

Se poate ca 2019-nCaV să fie contractat de la o persoană infectată, dar care nu prezintă simptome?

 

Ministerul Sănătății susține că potrivit celor mai recente rapoarte este posibil ca persoanele infectate să fie infecțioase înainte de a prezenta simptome semnificative. Pe baza dqatelor disponibile în prezent, persoanele care prezintă simptome cauzează răspândirea virusului 2019-nCaV.

 

Cum se răspândește virusul?

Noul Coronavirus este un virus respirator care se răspândește în primul rând prin contactul cu o persoană infectată, prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de saliva, secreții nazale. Este important exersarea unei igiene respiratorii bune. De exemplu, când strănutați sau tușiți, apropiați gura de partea inferioară a cotului sau folosiți șervețele pe care apoi le aruncați imediat la cosuld e gunoi. Spălați-vă cât mai des pe mâini și folosiți geluri antibacteriene pe bază de alcool.

Citește și:

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifesta si cum se transmite virusul 

Citește ultimele informații despre coronavirus in Romania