Această caracteristică a unei substanțe solide de a fixa moleculele de gaz sau lichid pe suprafața sa se numește adsorbție și e o proprietate unică a cărbunelui activat. Proprietatea de adsorbție este cea care face din cărbunele medicinal un remediu atât de extraordinar.

Cărbunele medicinal tratează acneea

Porii înfundați reprezintă principala cauză a acneei. Ca urmare a proprietății sale de adsorbție, cărbunele activat poate atrage la suprafață toxinele și impuritățile existente în pori. Aceasta la rândul său conduce la estomparea acneei, a coșurilor și a altor imperfecțiuni ale pielii.

Sfărâmă o pastilă de cărbune medicinal. Combină pudra rezultată cu două lingurițe de gel de aloe vera. Aplică pe față. Lasă această mască să se usuce. Clătește fața cu apă călduță.

Cărbunele medicinal calmează înțepăturile de insecte

Cărbunele medicinal poate calma disconfortul produs de înțepăturile de insecte, inclusiv ale celor de albine. Proprietatea sa de a atrage moleculele de lichid permite îndepărtarea substanțelor toxice introduse în corp de înțepăturile de insecte.

Aplicat imediat pe locul înțepăturii, poate preveni atât inflamația, cât și durerea.

Amestecă o pastilă sfărâmată de cărbune activat cu puțin ulei de măsline. Aplică pe zona afectată. Reaplică o dată la câteva ore, clătind zona între aplicări. Repetă operațiunea până când mâncărimea și durerea dispar.

Cărbunele medicinal te scapă de balonare

Atunci când suferi de balonare sau de gaze, cel mai eficient remediu este cărbunele medicinal. Datorită proprietății sale de a atrage toxinele, acesta poate absorbi acizii digestivi și gazele care se acumulează în stomac. Astfel, sunt calmate indigestia, refluxul gastric, balonarea și crampele abdominale.

Cu o oră înainte de masă, ia o tabletă de cărbune medicinal împreună cu un pahar cu apă. După ce ai mâncat, bea încă un pahar cu apă. În caz de balonare, ia maxim 2-3 tablete până la de 3 ori pe zi.

Apelează la cărbunele medicinal pentru tratarea balonării doar ocazional, atunci când știi că vei mânca o masă mai grea sau cu alimente care produc gaze. Nu se recomandă aplicarea acestui remediu zilnic.

Cărbunele medicinal albește dinții

Cărbunele activat este un remediu foarte eficient pentru combaterea plăcii dentare și a îngălbenirii dinților. Cărbunele poate atrage pe suprafața sa particulele din placa dentară și alte substanțe care pătează dinții. În plus, îmbunătățește pH-ul de la nivelul gurii. Poate preveni cariile, parodontoza și halena.

Sfărâmă o tabletă de cărbune medicinal. Umezește periuța de dinți și presară pe ea pudra de cărbune. Perie cu atenție dinții. La final, clătește bine gura. Repetă operațiunea de 2-3 ori pe săptămână.

Cărbunele medicinal detoxifică tractul digestiv

Numeroase alimente din comerț sunt pline de chimicale care au un impact negativ asupra sănătății noastre.  Prin urmare, e important ca, din când în când, să detoxifici tractul digestiv, eliminând toxinele acumulate aici.

Cărbunele medicinal este foarte eficient pentru îndepărtarea toxinelor acumulate în tractul digestiv ca urmare a capacității sale de a atrage și fixa toxinele pe suprafața sa.

Pentru o cură de detoxifiere, consumă 10 grame de cărbune activat cu 90 de minute înaintea fiecărei mese timp de două zile. Pe parcursul acestor două zile, consumă o cantitate suficient de mare de lichide pentru a preveni constipația.

 

 

Foto: Pixabay