Potrivit dr. Luminița Marinescu, medic primar dermatolog, de ajutor este crema cu conținut mare de uree.

”În această perioada, o consultație dermatologică din patru privește degradarea severă a mâinilor. Explicată prin spălatul excesiv – de care nu vom scăpa, în următoarele luni. E recomandat ca după fiecare curățare, să aplicați o cremă cu până la 20% uree. O soluție pentru ca apă să rămână în stratul hidro-lipidic al pielii, acolo unde îi și este locul”, a explicat aceasta pentru Pro TV.

”Atenție, însă: dacă nu folosiți mănuși, evitați să aplicați crema pe mâini când plecați de acasă! Grăsimea va atrage virusul de pe suprafețele pe care le atingeți. Cu atât mai mult, nu duceți mâna la gură, la ochi și la nas înainte să va spălați cel puțin 20 de secunde cu apă și săpun!”, avertizează medicul.

Dacă, însă, chiar există o afecțiune a pielii, anterioară acestei perioade, se recomandă purtarea de mănuși de bumbac sub cele chirurgicale, pentru ca boala existentă să nu fie agravată.
Chiar și pentru cei fără afecțiuni, dar cu o sensibilitate crescută a pielii, sfatul rămâne valabil.
„Plasticul, în contact direct cu mâna, poate să mențină transpirația și să crească gradul de iritație prin contactul direct cu pielea sau la unele persoane poate să inducă alergii la latex sau la pudra din mănușă”.

Legat de informația apărută zilele trecute, cum că iritațiile pielii pot fi semne de infectare cu Covid-19, medicul explică.

”Ca orice viroză, și acest virus poate să aibă manifestări cutanate virale sub formă de diverse leziuni roșii, iritație, leziuni în pete, leziuni care se încrețesc, ca și cum ai face o arsură la soare, discontinuă, neomogenă, sau iritații mai grave, numite vasculite – anumite vase din suprafața pielii se pot necroza (…) și apare insuficiența respiratorie acută.

Pielea suferă și din cauza insuficienței respiratorii generale, și din cauza acestei vasculite induse de boală”.

Iritația pielii semnalează prezența bolii doar dacă apar și celelalte simtome „Manifestări pe piele asociete cu tuse, febră, insificiență repiratorie, pot să le consideri că făcând parte din tabloul clinic al virozei COVID-19”.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vezi și Gina Pistol, declarație de dragoste în direct pentru Smiley. S-au sărutat în fața camerelor: „Te iubesc…”

  • În ultimul an a pierdut două sarcini, dar acum a făcut marele anunț. E însărcinată pentru a cincea oară