Greșeala este în natura omului, iar medicii nu sunt imuni la asta. Pe deasupra, unii medici sunt mai reticenți, în timp ce alții tind să fie mai agresivi, mai direcți în tratarea problemei. Deci constatările și recomandările lor pot varia dramatic. Din acest motiv, din ce în ce mai mulți pacienți caută să primească și o a doua opinie după un prim diagnostic.

Nu numai că o evaluare medicală de la un alt medic te poate ajuta să afli mai multe despre boala ta, despre diferitele variante de tratament – asta incluzând atât riscurile cât și beneficiile fiecăreia în parte – dar îți poate oferi încrederea și liniștea sufletească că iei decizia bună pentru tine.

Chiar dacă a doua opinie confirmă doar ceea ce aflasei deja, aceasta poate totuși să fie benefică, cel puțin sufletește. Așa vei ști că ai făcut tot ce ai putut pentru a te asigura că ai primit diagnosticul corect și un plan de tratament care te ajută să te repui pe picioare.

O a doua opinie îți poate oferi, de asemenea, o perspectivă asupra opțiunilor suplimentare de tratament pe care primul medic poate nu le-a menționat. Citește continuarea articolului pe divahair.ro.