Când ai nevoie de un implant dentar. De ce să optezi pentru un implant dentar

Dr. Lorelei Nassar

Dr. Lorelei Nassar

Atunci când lipsa dinților devine o problemă, implantul dentar este obligatoriu. Unul dintre cele mai mari avantaje este acela că se poate realiza o lucrare fixă acolo unde nu mai sunt dinți deloc. Implanturile dentare sunt indicate, ca și regulă generală, atunci când ai pierdut unul sau mai mulți. Ele aduc un aport semnificativ în masticație atunci când înlocuiesc doar câtiva dinți, iar în cazul lucrărilor complexe de genul reabilitării edentatului total prin protezare totală pe implanturi. Fără aceste implanturi dentare masticația devine extrem de dificilă.

Un factor deloc de neglijat e pierderea osoasă ce intervine după extracții, dacă nu s-a făcut reabilitarea imediat. Deseori, osul maxilar se resoarbe în timp și nu mai permite peste ani să inserăm vreun implant sau să reabilitam întreagă zonă. De aceea, pierderea dinților are deseori caracter de urgență și trebuie tratată”, încheie dr. Nassar.

Citește și: Cum se întrețin fațetele dentare? Se impun reguli stricte

Contraindicațiile implantului dentar

Există situații când ai nevoie de un implant dentar, dar acesta este contraindicat. Contraindicațiile implanturilor sunt legate de starea generală a pacientului, mai ales cei cu cardiopatii majore, HTA severă, pacienți cu diabet necontrolat, în ciroze hepatice, bolnavi cu neoplasme aflați în tratament chimioterapic. De asemenea, la nivelul cavității bucale, contraindicațiile sunt legate de igienă dentară deficitară, neoplasme sau stări precanceroase, afecțiuni ale mucoasei bucale, procese inflamatorii locale, și, deloc de neglijat, de lipsa motivației reale de a se trata, legată deseori de frici moștenite din trecut.

Sursa foto: 123rf.com