O dietă sănătoasă previne apariția multor boli nedorite. Chiar și a cancerului, o boală care afectează tot mai multe persoane în ultimii ani.

Tentațiile culinare și cancerul

Chiar dacă există în jur multe tentații culinare, sănătatea noastră și prevenția ar trebui să primeze.

Nimeni nu interzice cu desăvârșire degustatul anumitor alimente, fie ele și nocive.

Moderația este cheia, iar prevenția ajută unei vieți bune și lungi.

Pentru a veni de hac cancerului, specialiștii au realizat multe studii care au condus la concluzia că o dietă preponderent vegetariană reduce la jumătate riscul de îmbolnăvire.

Carnea și produsele din carne ar trebui consumate cât mai puțin, spre ocazional.

Reușita stă în mâinile oricui care urmează un plan de viață sănătos.

Cu o dietă compusă mai mult din legume și fructe, pacienții cu cancer la sân au scăzut șansele la 60% de a face această boală.

Limitarea consumului de carne, a alcoolului, fumatului și adăugarea unei alimentații corespunzătoare au dat randament.

Rezultate bune au obținut și cei care sufereau de cancer endometrial, colorectal, de plămâni, rinichi, stomac, oral, de ficat și de esofag.

Studiul efectuat în acest sens s-a desfășurat pe o perioadă de 11 ani și au participat aproape 470.000 de persoane cu diferite tipuri de cancer.

Cei care au avut în dietă și carne sau produse din carne au crescut șansele cu 15% de a face cancer la vezica urinară.

Persoanele care au luat proteine din surse vegetale au scăzut șansele de îmbolnăvire cu 23%.

Dieta de prevenție ajută

Specialiștii recomandă foștilor bolnavi de cancer, și nu numai, o alimentație de prevenție.

Aceasta poate salva vieți și poate preveni reapariția bolii.

Diagnosticarea cu cancer este considerată un moment delicat din viață. Este un punct în care este nevoie de luarea de decizii importante.

Alimentația bazată pe produse sănătoase previne și apariția altor probleme precum cele de la nivelul inimii, respiratorii, și multe altele.

Renunțarea la tentațiile care dau dependență și nu hrănesc organismul, la propriu, sau limitarea consumului ar trebui să devină un stil de viață pentru fiecare om care își dorește o viață lungă.

De ce ar fi greu să includem în alimentație tot felul de legume, fructe, proteine vegetale, plimbările în aer liber și alte obiceiuri sănătoase când este vorba că avem o singură viață ce merită trăită.

Sursa foto Flickr

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.