Oricine își poate calcula scorul și afla ce comportamente îi cresc riscul în perioada stării de alertă. În doar 3 minute testul în limba română disponibil pe https://your-covid-19-risk.com/ . Intră și tu și calculează riscul de a contacta Covid-19. Testul calculează scorul personal cu privire la:

  • Riscul de a fi expus
  • Riscul de a fi contaminat
  • Riscul propriu în comparație cu riscul celor dragi
  • Profilul comportamental în perioada stării de alertă.

Citește și: Turiștii care merg pe litoral ar putea fi testați de Covid-19. Cum se va putea face asta

Calculează riscul de a contacta Covid-19 și crește gradul de siguranță

După 15 mai 2020 va trebui să găsim un echilibru între a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 și reluarea activităților obișnuite. Comportamentele individuale vor face diferența! Testul la care am muncit intens împreună cu echipa internațională de experți ajută să aflați concret comportamentele care vă protejează în această perioadă incertă. Partea și mai interesantă este că rezultatele sunt în forma unor imagini care ne permit să vizualizăm scorurile calculate pe baza factorilor de risc unici fiecăruia.” ne explică Ana-Maria Schweitzer, psiholog clinician, director executiv la Fundaţia Baylor Marea Neagră, implicată în dezvoltarea acestui test de evaluare.

Calculează riscul de a contacta Covid-19. Cum se calculează scorul

Testul investighează motivaţia și convingerile românilor care nu respectă regulile privind distanţarea socială, purtarea măștii sau spălarea mâinilor.
Informaţiile cu privire la motivaţie sunt necesare pentru a ușura schimbarea comportamentului.

„Amenzile au şi ele rolul lor, dar schimbarea comportamentală obţinută prin amenzi este de scurtă durată. Mai importantă este schimbarea din proprie iniţiativă a comportamentului, iar prin acest test vom afla mai multe detalii despre cum putem facilita această schimbare voluntară”, a explicat Ana-Maria Schweitzer.

 

Citește și: 6 factori de risc care duc la forme severe de COVID-19 sau chiar la deces

Calculează riscul de a contacta Covid-19. Respecți regulile?

Testul care calculează riscul de a contacta Covid-19 pornește de la câteva întrebări generale și personalizează informațiile oferite în funcție de răspunsurile și localizarea geografică a utilizatorului. Întrebările sunt identice pentru tot globul, iar mesajele de feedback sunt adaptate pentru fiecare țară, limbă și nivel de adoptare a unor gesturi-barieră esențiale: păstrarea distanței, izolarea socială și spălatul pe mâini.

Această pandemie ne forțează pe toți să învățăm repede și să încercăm lucruri care până acum câteva luni păreau imposibile. Your COVID-19 Risk este o astfel de experiență,” ne-a declarat un expert-cheie din cadrul proiectului, Alexandra Dima, cercetător postdoctoral în Științele Sănătății specializat în psihologia sănătăţii şi comunicare de la Universitatea Claude Bernard 1, Lyon.

 

Un alt expert din  proiect, Adriana Solovei, doctorandă în științe ale comunicării în sănătate la Universitatea din Maastricht a declarat:

„Acest instrument poate fi un real ajutor pentru ca utilizatorii să-și reducă riscul de a se infecta sau de a-i infecta pe alții cu noul coronavirus. Până la apariția unui vaccin, comportamentul corect al fiecăruia dintre noi rămâne cea mai eficientă metodă de a ne proteja în această pandemie.”

Calculează riscul de a contacta Covid-19. Există risc zero de infectare?

Comportamentul uman ocupă un loc central în această pandemie.Testul ne arată că nu există nivel de risc zero de infectare cu noul coronavirus. Dar ne arată cu precizie ce facem bine deja şi care sunt comportamentele ce trebuie îmbunătăţite de fiecare utilizator! La baza dezvoltării chestionarului se află elemente de ştiinţă comportamentală cu privire la:

  • Igiena mâinilor,
  • Respectarea regulilor de distanţare socială,
  • Izolarea voluntară,
  • Purtarea măștii și a mănușilor.

Calculează riscul de a contacta Covid-19. Chestionar disponibil în limba română

Experții care au creat chestionarul şi care colaborează cu voluntari din 35 de state, vă încurajează să participaţi la evaluarea riscului de infectare sau transmitere într-un număr cât mai mare. Chestionarul este disponibil în 29 de limbi, inclusiv în limba română la adresa: https://your-covid-19-risk.com/.

Sursa foto: 123rf.com