CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

O altă problemă este că atunci când ne simțim buzele uscate, avem tendința să le lingem, ceea ce stimulează și mai mult uscarea lor, în loc să o împiedice. În plus, atunci când se crapă, buzele devin dureroase și ne ustură, ceea ce ne face să ne simțim inconfortabil. Ce soluții naturale avem la îndemână ca să ne păstrăm buzele moi și catifelate?

Nu îți linge buzele

Ne lingem buzele atunci când le simțim uscate având impresia că le hidratăm prin umezire, dar în acest mod le uscăm și mai mult. Saliva conține acizi care descompun mâncarea, dar care și irită buzele. În plus, lingându-ne pe buze, îndepărtăm toate grăsimile naturale pe care pielea le produce și care asigură și protecția buzelor.

Respiră pe nas

Adesea, iarna, cum ieșim afară începe să ne curgă nasul și ajungem să respirăm pe gură. Respirația pe gură nu face însă decât să usuce buzele. Încearcă să-ți desfunzi nasul și să nu mai respiri pe gură. În acest mod îți vei proteja buzele de curentul de aer produs de respirație.

Nu rupe cojile de pe buze

Atunci când buzele sunt uscate, tind să se formeze coji la suprafața lor. Avem tendința să le rupem, dar riscăm în acest mod să producem crăpături și chiar să ne sângereze buza. Cel mai indicat este să folosești un balsam sau un strugurel de buze cât mai des până când coaja se desprinde singură.

Exfoliază buzele

 

Combină zahăr cu miere până obții o pastă groasă. Aplică pe buze și freacă apoi delicat buzele cu o periuță de dinți cu peri moi. Execută această exfoliere zilnic, dimineața sau seara, iar final aplică pe buze puțin ulei de cocos. Într-un interval foarte scurt de timp, buzele vor deveni moi, catifelate și hidratate.

Aplică o mască de buze cu castravete

În cazul în care ai buzele crăpate și dureroase, cel mai bun tratament îl reprezintă castravetele. Taie 2-3 rondele de castravete, întinde-te pe pat și pune rondele de castravete pe buze. Lasă-le pe buze timp de 5 minute – sau mai mult dacă nu te plictisești. Sucul de castravete este extrem de hidratant și calmant și va da rezultate imediate.

Foto: Pixabay