În realitate, boala de care suferă ea, neurofibromatoza, e una genetică, neurologică. Concret, atunci când trece prin stări de nervozitate sau prin emoíi intense, apar noi tumori. Alte mii de tumori nu sunt la vedere, ele fiind interne, explică Libby.

Din fericire, nu totul e pierdut pentru Libby. După ce cazul ei a devenit cunoscut, o echipă de medici s-a oferit să o opereze, îndepărtându-i de pe față, gât și piept 1.000 de tumori.

boala rara fibroameSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

”Sunt foarte fericită de rezultat și sper că și restul vor putea fi îndepărtate într-o zi. 1.000 de fibroame au fost îndepărtate până acum”, povestește femeia.

Libby speră ca anul acesta să scape și de formațiunile de pe spate. Dacă în ceea ce privește înfățișarea încep să apară speranțe, e cale lungă însă până la vindecarea emoțională, mai ales că multe traume au apărut încă din copilărie.

Adolescența a fost un coșmar și, din păcate, situația s-a înrăutățit după ce a născut. Explozia de hormoni nu a făcut decât să ”hrănească” și mai mult tumorile.

Cel mai rău, spune Libby, e faptul că lumea nu știe despre această boală. E motivul pentru care Libby vorbește despre neurofibromatoză oriunde și oricând are ocazia, pentru a ușura viața celor ca ea. ”Nu sunt contagioasă. Sunt și eu o ființă umană”, declară în lacrimi Libby.

Foto: Facebook

Vezi și Viața lui e un iad. Boala îngrozitoare care face ca un tânăr să fie de neatins. Pur și simplu îi cade pielea de pe el

Citește și: