Blefaroplastia redă aspectul tânăr al ochilor

“Căderea pleoapelor este strict legată de pierderea din elasticitate a pielii și slăbirea mușchilor. Iar pungile de grăsime se datorează atracției gravitaționale. Pentru a corecta aceste defecte, se îndepărtează pielea în exces, iar la nevoie și grăsimea suplimentară. Pentru “pungile” de sub ochi este necesară doar intervenția de îndepărtare a excesului de grăsime, printr-o incizie în partea internă a pleoapei. În situația în care există un exces de grăsime și de piele, este nevoie de o intervenție transcutanată. Prin intermediul acesteia se realizează o incizie sub gene, prelungită la colțul ochiului. Grăsimea se îndepărtează sau rearanjează, mușchiul se suturează, iar pielea în exces este înlăturată” dr. Silvia Stănculescu, chirurg estetician, Medicover.

Cum ne pregătim?

Înainte de a lua o decizie este recomandat să discutați cu medicul estetician despre antecedentele medicale. Este de asemenea recomandat să se facă o consultație oftalmologică. Dacă suferiți de boli cardiovasculare, diabet, hipertiroidie sau afecțiuni oftalmologice, precum glaucomul sau dezlipirea de retină, această procedură nu vă este recomandată. Aceasta poate avea loc la orice vârstă, dar se adresează mai ales persoanelor de peste 35 de ani.

Cum se desfășoară intervenția?

Procedura are loc sub anestezie generală cu sedare intravenoasă. Astfel, pacientul adoarme, fiind scutit de disconfortul dat de intubația orotraheală. Ca durată, este undeva la 60 de minute, în funcție de particularitățile pielii. Pentru stările de anxietate, este administrat un calmant oral. Persoanele fumătoare trebuie să renunțe cu minim 2 săptămâni înainte la acest obicei, pentru desfășurarea sigură și eficientă a procedurii. În cazul administrării unor pastile, acestea trebuie să fie aprobate de medicul dumneavoastră, pentru a evita posibilitatea unor complicații, precum sângerarea crescută.

“În situația în care excesul de piele nu există, se poate apela la blefaroplastie din motive estetice: pentru a elimina prezența nedorită a cearcănelor și a “pungilor de sub ochi” care se datorează pielii extrem de subțire și fine, dar și din motive externe: extenuare, boală, alimentație defectuoasă, modificări hormonale, iritații ale ochilor sau modificări ponderale importante”, adaugă dr. Silvia Stanculescu.

Vindecarea după acest tip de operație are loc în aproximativ o săptămână, timp în care sunt îndepărtate firele de sutură. Pleoapa își poate modifica culoarea și chiar umfla ușor. Vederea nu este supusă unui risc, însă în primele zile e recomandat să nu fie solicitată. Activitățile fizice intense trebuie evitate cel puțin 2 săptămâni. Medicul estetician vă va sta la dispoziție pentru orice neclaritate ori suport, atât pe durata procedurii, cât și după.

Sursa foto: Shutterstock