Deși se spune că ar aduce cu sine mai multă înțelepciune și experiență, înaintarea în vârstă își pune amprenta asupra aspectului estetic al oricărei persoane. Și dacă singura problemă ar fi ridurile, poate că s-ar trece cu vederea. Însă, pentru că suntem diferiți, nici nu îmbărtânim la fel. Așa se face că unii dintre noi au de suferit din cauza pierderii elasticității pielii, cu precădere la nivelul feței. Mușchii slăbesc, pielea se încrețește, apar pungi sub ochi și pleoapele cad. Chipul își schimbă expresia, pare mereu obosit și trist. Pe lângă starea psihică deloc bună, persoana care suferă de așa ceva ajunge să se confrunte și cu probleme de vedere, căci câmpul vizual se diminuează simțitor.

Blefaroplastia e o intervenție necesară

Tenul, odinioară perfect, devine tern, obosit, lipsit de tonus și de elasticitate. Nu numai că trădează vârsta, ci face chiar ca cineva să arate mult mai în vârstă decât este de fapt. Iar unora dintre noi acest lucru le provoacă stări depresive, dereglări emoționale grave. Altora le obstrucționează văzul. În astfel de cazuri, din fericire, chirurgia estetică poate da ceasul biologic înapoi. Iar liftingul și blefaroplastia întineresc fața cu cel puțin 10 ani. Blefaroplastia este intervenția chirurgicală care permite îndepărtarea excesului de piele, grăsime și mușchi de la nivelul pleoapelor, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Liftingul centrofacial întinde ridurile din jurul gurii și nasului, ridică pomeții și te scapă de cearcăne și de pungile de sub ochi. Prin urmare, primul pas de făcut atunci când îmbătrânirea feței îți crează un disconfort mai mare decât cel estetic este vizita la un chirurg estetician. Acesta este singurul în măsură să stabilească dacă ai sau nu nevoie de operație, dacă intervenția în sine este pentru tine un simplu moft sau pură necesitate.

La ce să te aștepți

Căderea pleoapelor este strict legată de pierderea elasticității pielii și de slăbirea mușchilor feței. Blefaroplastia elimină toate neplăcerile cauzate de aces proces și îmbunătățește vederea obstrucționată de deformarea pleoapelor. Cu toate astea, intervenția în sine nu este o plăcere. Ca orice operație, implică riscuri, cicatrici, disconfort. Și bine de știut este că blefaroplastia nu modifică structura feței, nu înlătură ridurile “laba gâștii”, nu elimină cearcănele vineții și nici nu ridică sprâncenele lăsate. Așa că, înainte de a decide în favoarea unei astfel de intervenții, ar trebui să cântărești bine riscurile și avantajele și să stabilești cu exactitate ce așteptări ai. În plus, trebuie să te informezi foarte bine și despre specialistul sau clinica la care vei efectua intervenția, dat fiind că și prețurile variază între 600 și 1600 de euro.

Bătrânețea își spune cuvântul

„Cei mai buni candidați pentru blefaroplastie sunt oamenii cu o stare bună de sănătate și cu așteptări realiste. De obicei, persoanele care apelează la o astfel de procedură au peste 40 de ani. Însă, dacă există un istoric în familie cu o astfel de problemă, unii se decid să efectueze o astfel de intervenție chirugicală și mai devreme. Rezultatele ridicării pleoapelor superioare durează între 5 și 7 ani. În ceea ce privește intervenția chirurgicală la nivelul pleoapelor inferioare, acesta rareori trebuie repetată. Cel mai frecvent, printre primele regiuni care necesită o operație estetică este cea centrofacială, din cauza apariției timpurii a cearcănelor și a ridurilor nazolabiale. Și ochii și zona din jurul lor îmbătrânesc precoce. Deși este o procedură complexă, intervenția asupra celor două zone asigură un aspect uniform și natural al fizionomiei, care întinerește cu până la 15 ani!”, spune dr. Silvia Stănculescu-Vasalos, chirurg estetician, Metamorphosis Center.

Sursa foto: 123rf.com