Infocons a realizat o analiză pe 33 de produse cu următorii producători/distribuitori: S.C. Bruxbeer Impex S.R.L., S.C. Bergenbier S.A., Heineken Romania S.A., Ursus Breweries S.A., S.C. Lidl Discount SRL, REWE Romania SRL, Dortmunder Actien-Brauerei GMBH, SC Liquid Grup Import Export SRL, Binding Brauerei AG, Halewood Wines SRL, S.C. United Romanian Breweries Bereprod S.R.L. și au reieși destule lucruri interesante. Poate că, data viitoare, n-ar fi rău să citești eticheta și în cazul acestui produs.
În urma studiului, a rezultat că cele mai întâlnite E-uri în berea cu aromă de fructe sunt: E330, E410, E300, E950 și E414.
Iată și tipurile de bere cu fructe cu cele mai multe E-uri:
Bergenbier Fresh Grapefruit fara alcool 0,5L – 10 E-uri
Bergenbier Fresh Grapefruit 0,5L – 10 E-uri
Primator Chipper Grapefruit 0.5L – 8 E-uri
Bergenbier Fresh Lemon 0,5L – 6 E-uri
Crabbie’s Ginger Beer 330ml – 6 E-uri
Ciucas Lemon 0.5L – 4 E-uri
Perlenbacher Radler 0.5L – 4 E-uri
Eichbaum Natur Radler 0.5L – 4 E-uri
La polul opus, fără niciun E, se află:
Das Kastel Bere cu portocala si coriandru 0.5L
Dab Radler 0.5L
Leffe Radieuse 33cl
Kronenbourg 1664 Blanc 330ml
Leffe Ruby 33cl
Mort Subite Kriek Lambic 25cl
Mare atenție și la concentrația de alcool! Aceasta variază între 0% și 8,2%. Iată care sunt tipurile de bere cu fructe cu cea maimare concentrație de alcool:
Leffe Radieuse 33cl – 8,2%
Das Kastel Bere cu tequila 0.5L – 5,9%
Desperados 0.4L – 5,9%
Salitos Tequila 330ml – 5,9%
Citește și: