Infocons a realizat o analiză pe 33 de produse cu următorii producători/distribuitori: S.C. Bruxbeer Impex S.R.L., S.C. Bergenbier S.A., Heineken Romania S.A., Ursus Breweries S.A., S.C. Lidl Discount SRL, REWE Romania SRL, Dortmunder Actien-Brauerei GMBH, SC Liquid Grup Import Export SRL, Binding Brauerei AG, Halewood Wines SRL, S.C. United Romanian Breweries Bereprod S.R.L. și au reieși destule lucruri interesante. Poate că, data viitoare, n-ar fi rău să citești eticheta și în cazul acestui produs.

În urma studiului, a rezultat că cele mai întâlnite E-uri în berea cu aromă de fructe sunt: E330, E410, E300, E950 și E414.

 

Iată și tipurile de bere cu fructe cu cele mai multe E-uri:

Bergenbier Fresh Grapefruit fara alcool 0,5L – 10 E-uri

Bergenbier Fresh Grapefruit 0,5L – 10 E-uri

Primator Chipper Grapefruit 0.5L – 8 E-uri

Bergenbier Fresh Lemon 0,5L – 6 E-uri

Crabbie’s Ginger Beer 330ml – 6 E-uri

Ciucas Lemon 0.5L – 4 E-uri

Perlenbacher Radler 0.5L – 4 E-uri

Eichbaum Natur Radler 0.5L – 4 E-uri

 

La polul opus, fără niciun E, se află:

Das Kastel Bere cu portocala si coriandru 0.5L

Dab Radler 0.5L

Leffe Radieuse 33cl

Kronenbourg 1664 Blanc 330ml

Leffe Ruby 33cl

Mort Subite Kriek Lambic 25cl

 

Mare atenție și la concentrația de alcool! Aceasta variază între 0% și 8,2%. Iată care sunt tipurile de bere cu fructe cu cea maimare concentrație de alcool:

Leffe Radieuse 33cl – 8,2%

Das Kastel Bere cu tequila 0.5L – 5,9%

Desperados 0.4L – 5,9%

Salitos Tequila 330ml – 5,9%

Vezi și Cât zahăr are înghețata ta preferată? Iată care sunt sortimentele de pe piață cu cele mai multe zaharuri

Citește și: