Uleiul esențial de trandafir a fost folosit pentru diverse probeme de sănătate, dar și pentru tratamente care mențin frumusețea tenului de mii de ani. Noile cercetări confirmă beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de trandafiric. Acesta poate avea efecte bune în acneei, dezechilibrelor hormonale, anxietății, depresiei și poate crește libidoul.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de trandafiri: îmbunătățește starea psihică în depresii

Un exemplu perfect despre beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de trandafiri este cum acționează în cazul depresiilor. În trecut, oamenii erau sfătuiți ca, atunci când trec prin perioade grele – au fost părăsiți, le-a murit o persoană dragă etc. să miroasă trandafiri și să se înconjoare de ei. Pe atunci nu era demonstrat științific, dar se știa empiric că mirosul florilor are un efect pozitiv asupra stării de spirit.

7 lucuri interesante despre depresie. Mituri și concepții greșite

Publicația Complementary Therapies in Clinical Practice a publicat un studiu care arată reacțiile lăuzelor la utilizarea aromoterapiei cu ulei esenția de trandafiri. Un grup de femei care născuseră de curând a fost despărțit în două: unui subgrup I s-a administrat un tratament aromoterapeutic (expunere de 15 minute la ulei esențial de trandafiri de două ori pe săptămână timp de o lună. Celelalte femei au fost grupul de control și nu au primit acest tratament.

Rezultatele au fost remarcabile: femeile care au fost tratatate aromoterapeutic cu ulei esențial de trandafir au experimentat în mod semnificativ mai puține simpotme de depresie postnatală, decât cele care nu au urmat acest tratament. În plus, aveau un scor mult mai mic la capitolul anxietate decât cele din grupul de control.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de trandafiri: combate acneea

Uleiul esențial de trandafiri este foarte bun pentru ten. Are calități antimicrobiene și are un parfum natural. De aceea, este ideal pentru a fi folosit la prepararea cremelor și loțiunilor făcute în casă.

Dacă suferi de acnee, amestecă două-trei picături de ulei esențial de trandafiri cu trei linguri de ulei de nucă de cocos. Folosește-l pentru a aplica pe fața curată.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de trandafiri: tratează disfucția erectilă

Pentru că este un bun antianxiolitic, uleiul esențial de trandafiri poate ajuta bărbații cu disfuncție erectilă cauzată de anxietate și stres. S-a observat că are și capacitatea de a echilibra hormonal.

Pentru a prepara o loțiune care stimulează libidoul, amestecă câte două picături din următoarele uleiuri esențiale: trandafiri, lemn de santal, iasomie și ylang-ylang. Folosește ca parfum corporal sau stropește cu ajutorul unui vaporizator dormitorul.

Poți amesteca aceste uleiuri esențiale cu ulei din nucă de cocos sau de măsline și poți să le folosești ca ulei de masaj.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com