Beneficiile gătitului acasă. Ai garanția calității

Când gătești acasă, stii exact ce prepari și ce mănânci. Cantitatea ingredientelor este reglată în functie de gusturile și nevoile tale. În cazul în care urmezi o dietă specială, reprezintă cel mai bun mod pentru a fi sigur ca ai o alimentație corectă. Dacă vrei să folosești alimente bio, să îți alegi tipul de carne preferat, ingrediente cu sau fără gluten sau să ai cat mai puțini aditivi alimentari, gătitul acasă îți permite să selectezi ingredientele dorite.

Beneficiile gătitului acasă. Este mai sănătos

Cu ingrediente proaspete și electrocasnice care păstrează valorile nutriționale ale alimentelor, vei avea certitudinea că tot ce gătești acasă, este și sănătos. Poți opta pentru gătitul la abur sau în vid, la cuptoare dotate cu astfel de funcții, sau pentru prepararea alimentelor pe grill, la plită cu inducție. Aceste aparate te ajută să reduci grăsimea și să păstrezi mai mult din valoarea nutrițională a alimentelor pe care le consumi.

Beneficiile gătitului acasă. Economisești bani

Atunci când achiziționezi alimente și pregătești masa acasă, îți poți stabili propriul buget și controla mai usor cheltuielile de hrana. Poți vedea cel mai bun pret al ingredientelor, în diferite magazine. Poți face cumpărături sezoniere sau să achiziționezi direct de la producători sau fermieri. Mai mult decât atât, ai posibilitatea să optezi și pentru electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, indiferent de amploarea rețetelor pregătite, factura de energie electrica sau de gaze va fi tot mică. Astfel de electrocasnice sunt eficiente și din punctul de vedere al timpului consumat pentru pregătirea retetelor.

Bugetul familiei. 10 sfaturi pentru a scăpa de datorii

Beneficiile gătitului acasă. Înveți să gătești mai bine

Când gătești acasă, înveți mai multe despre alimentație și hrană. Explorezi rețete noi, descoperi cărți de bucate și site-uri culinare interesante, dar și tehnici pe care le poți perfecționa cu usurință acasă. Mai mult, te poți documenta mai mult despre substanțele nutritive ale alimentelor, iar pe măsura ce afli mai multe despre alimente, poți lua decizii corecte cu privire la ce poți manca sănătos.

Experimentează mai multe rețete extraordinare de pe site-ul Libertatea pentru femei!

Citește și:

Copilul tău e pasionat de gătit? Ajută-l să devină următorul Masterchef!

Studiu: cât de des iau românii masa în familie