Bananele îți dau energie

Conțin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză și glucoză. Aceasta înseamnă că dacă vei consuma o banană vei simți imediat un aflux susținut și substanțial de energie.Cercetătorii spun că îți va fi mai ușor să faci mișcare timp de 90 de minute. De aceea, bananele sunt indicate înainte de face sport sau într-o pauză dintre două reprize de mișcare. Nu este ceva neobișnuit să vezi un tenisman că mânăncă o banană în pauza unui meci.

Te fac mai deștept și mai calm

Nu îți cresc IQ-ul și nici nu învață în locul tău, totuși, bananele stimulează activitatea intelectuală, S-a constatat că un grup de 200 de elevi din Marea Britanie au avut rezultate mai bune la examene, după ce au început să mănânce trei banane pe zi: la micul dejun, în pauză și la prânz. Consumul de banane le-a îmbunătățit activitatea creierului. Se pare că potasiul pe care îl conțin bananele are acest rezultat.

Stimulează activitatea creierului

Potasiul ajută la normalizarea pulsului. Stimulează oxigenarea creierului. Ajută corpul să se mențină hidratat. Potasiul are și calitatea de a ne ajuta să rezistăm mai ușor la stres. Atunci când suntem stresați, se reduce nivelul potasiului. Însă problema se poate rezolva ușor dacă mănânci o banană. În plus, bananele au un conținut ridicat de vitamine din complexul B, care ajută la calmarea sistemului nervos.

Fără probleme la stomac

Pentru că  au un conținut ridicat de fibre alimentare, ajută la stimularea și menținerea tranzitului intestinal normal. Astfel, combat constipația. Bananele au și un efect natural antiacid. Ca urmare, calmează durerea atunci când suferi de gastrită hiperacidă.

Shake anti-mahmureală cu banane

Poate nu știai, dar bananele te pot scăpa de cea mai crâncenă mahmureală. Prepară un shake dintr-un pahar de lapte (călduț sau rece), o banană și două lingurițe de miere. Dă toate ingredientele prin blender și savurează. Te va ajuta să te hidratezi și să-ți remineralizezi organismul. Mierea ridică glicemia, iar laptele calmează.

Sursa foto: shutterstock