Andrea Gori, şeful secţiei de Boli infecţioase din cadrul Policlinicii Milano a declarat pentru Repubblica.it că nu există dovezi ştiinţifice care să susţină ideea că vitamina C ajută în prevenirea sau tratarea infecţiilor virale. Avertismentul medicului vine după ce,  pe reţelele sociale au apărut mesaje ce promovau consumul de vitamina C pentru prevenirea coronavirusului.

„Dezmint ferm aceste informații. Terapiile folosite pentru tratarea bolnavilor de coronavirus sunt standardizate în toate spitalele din Lombardia pentru că decizia a fost luată în mod coordonat, iar vitamina C nu este luată în considerare. În primul rând, administrăm un antiretrivural, Kaletra, ulitizat în trecut pentru tratarea pacienților cu HIV, împreună cu hidroxiclorochină, un antireumatic. Ulterior, în unele cazuri, putem folosi și Remdesivir, un nou medicament experimental”, a declarat Gori pentru La Repubblica.it, potrivit Mediafax.

Citește și; Asta este diferența dintre boala cauzată de coronavirus și o răceală sau gripă!

Sistemul imunitar se întărește cu o alimentație sănătoasă

Mai mult, medicul italian a subliniat că deși pe internet circulă informații despre așa-zise tratamente pentru coronavirus bazate pe suplimente alimentare,lămâie sau  apă caldă, nu există studii științifice care să demosntreze că aceste trucuri pot să vindece sau să stopeze răspândirea virusului.

„Tratamentele farmacologice utilizate sunt susținute de studii științifice sau de date din studiile clinice. Nu există studii cu privire la cidul scorbic care să certifice efectele sale curative sau preventive în cazul unei infecții virale”, a adăugat medicul.

Gori a transmis însă un mesaj pentru oameni în care le explică că cel mai bun mod de a-și întări sistemul imunitar este să urmeze o alimentație sănătoasă și adoptatrea unui stil de viață corect din toate punctele de vedere.

Bilanțul cazurilor cu infecțioe cu coronavirus a ajuns la 49 în România, cele mai multe fiind depistate în BUcurești. Italia este țara europeană cu cele mai multe cazuri. Aici virusul a ucis 827 de oameni, iar alți 12.462 au fost infectați cu coronavirus.

 

Citește și: