Aceştia spun că protecţia inadecvată a personalului medical duce la o rată mare de infecţie chiar în rândul medicilor şi a asistentelor medicale.

În Wuhan, lipsa de înţelegere a bolii şi deficitul de echipamente de protecţie în primele săptămâni ale epidemiei au făcut ca mii de lucrători din domeniul sănătăţii să fie infectaţi în timpul tratării pacienţilor. Cel puţin 46 de medici au murit.

Colegii noştri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporţia este destul de similară cu situaţia anterioară din Wuhan”, a spus Wu Dong, profesor de gastro-enterologie la Spitalul Medical Peking Union.

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză emergentă cu care se confruntă marile ţări occidentale pe care virusul a pus acum stăpânire.

Din Italia până în SUA, ţările raportează un deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.

De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta se transmite în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.

Numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 la nivel mondial a trecut de 183.000 şi a ucis mai mult de 7.100 de persoane. Italia, care are cel mai mare focar în afara Chinei continentale, a raportat 2.158 de decese. Iranul a raportat 853, iar Spania 335.

Vezi și În sfârșit, vești bune legate de coronavirus! Un laureat Nobel, despre evoluția temutului Covid-19: ”Multe persoane sunt imune în mod natural la virus”

Citește și: