Conform înaltului oficial ONU va urma ”o foamete de proporții biblice” din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, peste 30 de țări din lumea în curs de dezvoltare s-ar putea confrunta foamete larg răspândită, iar în 10 dintre aceste țări există deja peste 1 milion de oameni în pragul înfometării, a declarat David Beasley.

”Nu vorbim de oameni care doar se culcă nemâncați”, a declarat acesta într-un interviu pentru The Guardian. ”Vorbim despre condiții extreme, stare de urgență – oameni care sunt pe cale să moară de foame. Dacă nu le ducem mâncare, oamenii vor muri de foame”, a spus Beasley.

”Este cu adevărat vorba de ceva mai mult decât o pandemie – se creează o pandemie a foametei. Este o catastrofă umanitară și alimentară”, a adăugat acesta.

Beasley a prezentat acest mesaj marți, în Consiliul de Securitate al ONU, avertizând că liderii lumii trebuie să acționeze rapid pentru că situația se deteriorează văzând cu ochii. El le-a cerut să furnizeze ajutorul de 2 miliarde de dolari deja promis, pentru ca acesta să fie dus în prima linie cât mai repede posibil.

Vezi și Coronavirus:  Renumitul profesor Didier Raoult a dezvăluit când va dispărea pandemia. Declarația lui a iscat controverse

Citește și: