După doar 10 zile de când a aflat că este însărcinată, în luna august 2015, a fost dusă de urgență la spital, pentru că sângera, și a născut prematur, o fetiță, când avea doar 23 de săptămâni de sarcină.

***EXCLUSIVE***SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

„A fost total neașteptat. Nu luasem deloc în greutate, nu aveam grețuri matinale sau pofte. Eram total nepregătită. Abia aflasem că sunt însărcinată, iar apoi eram în travaliu”, își amintește mama.
Medicii i-au dat teribila veste că fetița ei, pe nume Paige, are doar 25 % șanse să supraviețuiască, venind pe lume cu o greutate de doar 600 de grame. Zoe a izbucnit în lacrimi, crezând că fetița ei abia născută nu va supraviețui.

A fost operată după doar trei săptămâni de viață

„Eram îngrijorată că nu va supraviețui. Mă pregăteam pentru ce era mai rău. Era atât de mică, încât medicii nu știau nici ce sex are. Am născut-o într-o pungă ca să îi păstreze temperatura corpului”, mai spune mama.
Micuța a fost transferată în primele patru luni de la un spital la altul, la tot felul de specialiști. În primele zile din viață avea hemoragie la plămâni și la creier, iar după doar trei săptămâni a suferit o intervenție chirurgicală la stomac. Însă, a continuat să lupte, într-un mod incredibil, iar pe 16 decembrie, 2015, medicii i-au lăsat pe părinți să o ia acasă. Ea continua să ia zilnic tratament pentru hormoni și mama ei mergea aproape zilnic cu ea la control.

Astfel, deși era mai mică decât o bancnotă de 10 lire sterline, micuța a uimit pe toată lumea cu dorința ei de a trăi, reușind să întreacă toate așteptările mediciilor. Aceasta a luat rapid în greutate, iar acum la 20 de luni de când s-a născut , aceasta se bucură de viață ca orice alt copil de vârsta ei. „A fost un adevărat miracol. Am fost în travaliu o oră, când un medic mi-a spus că nu-mi poate salva bebelușul pentru că va fi născută înainte de 24 de săptămâni. M-am simțit neajutorată, dar nu puteam să-mi las fiica să moară fără să mă lupt. I-am implorat pe medici să facă tot ce pot să-mi salveze fiica și într-un final au fost de acord”, spune mama, reușind după șapte ore să o aducă pe lume.
Micuța a fost transferată în primele patru luni de la un spital la altul, la tot felul de specialiști. În primele zile din viață avea hemoragie la plămâni și la creier, iar după doar trei săptămâni a suferit o intervenție chirurgicală la stomac. Însă, a continuat să lupte și de opt luni respiră singură, nu mai are nevoie de oxigen. Micuța a fost diagnosticată cu diabet, dar cu toate acestea medicii spun că va trăi mult și bine fră nici o problemă.
„Nu am știu că Paige urma să vină, dar acum e aici cu noi și suntem foarte fericiți pentru micul nostru miracol”, a mai spus mama.