Această tulburare neuropsihiatrică a luat amploare în rândul copiilor. Există posibilitatea ca 1 din 100 de copii să fie autist. Iar studiile arată că băieţii sunt mai predispuşi la această tulburare decât fetele, într-un raport de 4:1. Despre impactul terapiei Alpha Sphere în recuperarea copiilor cu autism pot vorbi cel mai bine specialiștii. Alpha Sphere este o oază de relaxare şi totodată o operă de artă în domeniul medicinii alternative. Are impact la nivel neurologic. Și este un instrument de activare şi armonizare a tuturor simţurilor. Oferă o experienţă multisenzorială, îmbinând sunetele, lumina, căldura şi mişcarea.

Alpha Sphere ține autismul în frâu

„Înţelegem provocarea ce o primeşte fiecare copil cu autism. Aceea de a se exterioriza în timpul în care învaţă deprinderile omeneşti. Și credem cu tărie că diagnosticul timpuriu, până la vârsta de 3 ani, este punctul cheie în recuperarea micuţului. Conform unui studiu efectuat recent, 50% dintre copiii autişti participanţi la test şi-au redobândit individualitatea în urma terapiilor de percepţie, fizioterapie şi de asemenea logopedie. Alpha Sphere reprezintă una din abordările integrate în protocolul nostru complet. Acesta include scanarea cu Matrix Drops Computer, în planurile fizic, emoţional, mintal, sufletesc, relaţional. Și poate semnala prezenţa metalelor grele în organism, deficienţele de vitamine şi minerale, efectele nefaste ale vaccinării, dezechilibrele în planul psiho-emotional.

Se recomandă şi o nutriţie celulară cu biodisponibilitate optimizată precum plasmă Quinton și o detoxifiere prin chelatare şi remineralizare pe bază de acid humic şi fulvic. Nu în utimul rând se impune şi depistarea intolerantelor alimentare cu ajutorul testului imunologic Imupro300. Testul este absolut necesar pentru o reuşită în tratamentul pentru copiii cu autism. Căci alimentaţia necontrolată este cauza numărul unu în menţinerea perturbărilor creierului la copiii cu autism.’’, spune Dr. Cristina Popescu, medic geriatru, Centrul de Recuperare şi Medicină Integrativă Global Wellness System.

Cum ajută tehnologia

autism1

Alpha Sphere creează un mediu protejat, fiind recomandată în terapia traumelor, a depresiilor şi a tulburărilor psiho-emoționale, în ADHD, precum și în cazul afecţiunii în discuţie, autismul. La copiii cărora autismul le afectează viața, această terapie are impact major. Le activează creativitatea, reduce tensiunea acumulată în lipsa puterii de exprimare. La nivel cerebral, stimulează gândirea. Există 4 programe de terapie, două dintre ele pentru relaxare profundă, celelalte create special pentru revitalizare şi reechilibrare.

Cum identifici un copil cu autism?

În primul rând, copilul cu autism poate să pară la început un copil timid. Însă există o serie de caracteristici care definesc instalarea acestei afecţiuni: -nu răspunde la nume,
-pare că nu înţelege ceea ce i se cere,
-nu i se poate capta atenţia,
-nu interacţionează cu copiii,
-se joacă mereu în acelaşi fel,
-folosește obiectele uzuale în scopuri rudimentare,
-se evidenţiază nevoia de a avea control senzorial asupra corpurilor cu care intră în contact – le atinge, le miroase, le pipăie,
-prezintă probleme de somn,
-nu foloseşte cuvinte în comunicare,
-merge pe vârfuri sau are mişcări specifice ale mâinilor şi picioarelor repetate obsesiv,
-repetă sunete,
-poate refuza să guste anumite alimente.

Terapiile au, uneori, succes

Cercetătorii aduc în lumina faptul că recuperarea întârzierilor de dezvoltare la copiii cu autism de până la 3 ani are o rată mare de succes cu astfel de terapii pentru că micuţii să redobândească un comportament social adecvat. Terapia autismului pleacă de la sensibilizarea simţurilor, iar protocolul ce include şi terapia cu Alpha Sphere funcţionează exact în această direcţie, mergând pe principiul recuperării prin puterea minţii, activată din interior.

„În tratarea afecţiunilor de autism recomandăm o succesiune de şedinţe de terapie cu Alpha Sphere, câte una în fiecare zi în primele săptămâni, apoi cu frecvenţa variabila în funcţie de vârstă şi gravitatea bolii. Este un instrument non-invaziv de tratare a depresiei, anxietăţii, precum şi a comportamentelor obsesiv-compulsive. Scopul principal al tratamentului este diminuarea simptomelor autismului şi maximizarea capacităţii de dezvoltare. Pentru că simţurile se educa de la vârste fragede, instrumentul nostru acţionează la nivelul întregului corp, instaurând un echilibru minte-corp-suflet pentru copilul autist.”, spune Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System.

Această tehnologie de ultima generaţie se aplică cu succes şi la nivelul managementului anxietăţii, stresului şi depresiei, în sensul în care acţionează prin unde sonore şi lumini la nivelul creierului. Eliberează hormonul fericirii, serotonina. Totodată, şedinţele Alpha Sphere au rolul de a pregăti pacientul pentru aplicaţii clinice complexe, cum ar fi tomografiile. În lunile iulie și august, pacienții beneficiază de o reducere la pachetul de 10 ședințe, de la 500 la 250 lei.

Sursa foto: Global Wellness System

Save