Arafat a confirmat, de asemenea,   ideea anunţată de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi anume că măsurile de relaxare a restricţiilor vor fi introduse treptat.

„Aceste măsuri vor fi luate treptat. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunţate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie şi mai strictă de către populaţie”, a declarat Raed Arafat.

„Faptul că încep măsurile de relaxare nu înseamnă că nu trebuie să fim precauţi. Se relaxează unele lucruri, dar cetăţenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a mai adăugat Arafat, care a lăsat să se înţeleagă că vor fi relaxate anumite activităţi care permit o oarecare revenire la normal (plimbările în parc, tenisul), în timp ce alte reguli vor fi menţinute, spre binele populaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, că după data de 15 mai, vor fi ridicate restricţiile de circulaţie impuse prin ordonanţe militare. Însă, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun.

Citește și: