Specialiștii cred că noul coronavirus ar urma să devină mai slab pe timpul verii, din cauza temperaturilor mai ridicate, însă ar fi posibil să apară o nouă boală, după ce, din toamnă, COVID-19 va recăpăta putere.

„De murit nu va muri coronavirusul, vara. E posibil să se piardă din puterea transmiterii, dar încă nu știm până nu vedem acest lucru …Sunt mai mulți colegi care au opinia că în timpul verii e posibil să avem o scădere, dar la toamnă concomitent cu gripă o să înceapă să crească”, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat: Vaccinarea antigripală în România, mai importantă decât înainte de pandemia de coronavirus

Secretarul de stat Raed Arafat a mai spus că vaccinarea antigripală în România este mai importantă acum decât înainte de pandemia de coronavirus.

„Cred că acum este mult mai importantă vaccinarea antigripală decât înainte. Măcar te protejezi împotriva uneia dintre cele două rele, care vor fi gripă și covid. Măcar împotriva gripei ai mijloc de protecție și trebuie să îl aplici. Eu mă vaccinez în fiecare an. Spun insistent la toată lumea să se vaccineze”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Secretarul de stat a explicat că este posibil ca cele două virusuri – coronavirusul și virusul gripal – să se suprapună. Astfel, ar urma să apară o nouă boală: COVID-flu (COVID și gripă).

„Într-o videoconferință, un coleg din Statele Unite ale Americii vorbea despre sezonul COVID-flu, adică COVID și gripă. A spus că vom avea boala COVID-flu. Vor fi bolnavi și cu una, și cu alta. Din această cauză, vaccinarea gripei sezoniere devine foarte importantă, mai ales la persoanele vulnerabile”, a spus Raed Arafat.