Ce înseamnă apă alcalină?

Alcalinitatea se referă la nivelul pH-ului. O apă este considerată alcalină dacă are un pH de peste 7, iar cele cu pH mai mic sunt ape acide. Cu cât este pH-ul mai mare, cu atât are un efect mai puternic asupra organismului. Pe lângă nivelul pH-ului, apa alcalină conține și alte elemente benefice pentru organism, cum ar fi calciul și magneziul.

Câte tipuri de apă alcalină există?

Există două tipuri de apă alcalină: naturală și artificială. Cea naturală se găsește direct în izvoare, iar apa alcalină artificială se poate realiza acasă, atât prin adăugarea unor ingrediente precum bicarbonatul de sodiu, cât și cu ajutorul unor aparate de ionizare a apei, sau la scară mai mare, prin metode industriale. Apa alcalinizată artificial nu oferă, însă, toate beneficiile apei alcaline naturale, deoarece prin filtrare se pot pierde integral sau parțial anumite minerale sau pot să apară metale nocive ori bacterii eliberate din conductele de apă potabilă.

Cum ne poate ajuta apa alcalină?

Apa alcalină de izvor este o apă vie, organică și de o puritate excelentă, care furnizează organismului necesarul de minerale pentru o funcționare optimă a metabolismului. De-a lungul timpului s-a observat o eficiență curativă a apei alcaline în tratarea unor afecțiuni precum diabetul, presiunea arterială, osteoporoza și refluxul de acid.

Apa alcalină este un agent antioxidant care găsește și neutralizează radicalii liberi responsabili pentru îmbătrânirea prematură. Cu cât gradul de alcalinitate al unei ape de izvor este mai mare, cu atât aceasta este considerată mai sănătoasă.

Pe piața din România și din Europa, AquaVIA este apa de izvor cu cel mai ridicat pH: 9,4, mult peste majoritatea apelor care se găsesc în țara noastră. Sursa de captare este situată la poalele munților Vlădeasa în Bologa, Județul Cluj, pe valea Săcuieului. PH-ul ridicat se datorează în mare parte formării bicarbonatului de sodiu natural, în urma dizolvării elementelor alcaline din rocile magmatice, precum și datorită reacțiilor dintre apă și rocile carbonatice care alcătuiesc acviferul. Deoarece această apă provine de la o sursă pură, nu conține nitriți și nici nitrați.

Apa alcalină AquaVIA oferă energie, crește nivelul de performanță al organismului, are proprietăți antioxidante și detoxifiante, îmbunătățește memoria, tonusul și forța musculară.