Iată ce afecțiuni pot fi ameliorate la Sovata!

Afecțiuni ginecologice tratate la Sovata

Afecțiunile de natură ginecologică, problemele organelor genitale de ordin inflamator, infertilitatea primară și secundară, disfuncțiile menstruale sau ovariene se pot trata cu succes folosind nămolul terapeutic și apa sărată.

„Tratamentele ginecologice se realizează în cure cu o durata optimă de 10 zile. În cadrul terapiei se aplică irigații vaginale cu apă sărată, nămol extern și tampoane cu nămol care împreună au efect sinergic antiinflamator, vasodilatator și de stimulare ovariană naturală”, recomandă dr. George Ștefan Vasilescu, medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în infertilitate de cuplu.

Apa sărată ameliorează psoriazisul, nămolul te scapă de durerile articulare

Cura de tratament pentru psoriazis se focusează pe băi în cadă cu apă sărată extrasă din Lacul Ursu și împachetări totale sau parțiale cu nămol. Acestora li se adaugă ședințe de gimnasticaă, precum și accesul în zona spa la bazinele cu apă dulce și sărată, piscină, jacuzzi, saună finlandeză, cu aburi, infrasaună, aromasaună.

Pe de altă parte, nămolul sapropelic are efect intens antiinflamator și de diminuare a durerilor articulare, atât imediat, cât și pe termen de 3-6 luni posttratament. Este intens mineralizant și bogat în sulfură de fier coloidală. Formula sa este una unică deoarece la baza formării lui se găsesc flora, fauna și microfauna dezvoltate foarte bine datorită apei calde a lacului.

Sursa foto: 123rf.com