Apa cu castraveți în meniul zilnic

Uită de apa colorată cu aditivi alimentari care-ți oferă iluzia unei alimentații sănătoase și prepară-ți cea mai bună licoare hrănitoare.

Cum castraveții sunt plini de vitamine, minerale, fibre, pitonutrienți, ei ajută și la menținerea sănătății organismului.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva felii de castravete în apa de băut, iar băutura magică este gata.

O poți lua în geantă la serviciu sau la sala de sport. Nu îndepărtați coaja, aceasta conține multă vitamina C.

Apa cu castraveți felii – beneficii pentru organism

Castraveții conțin flavonoide, vitamine precum K, C, B1, betacaroten, mangan, acid pantotenic, potasiu, cupru, fosfor, biotina.

Printre beneficiile castravetelui, precum și a apei cu castraveți se numără

– eliminarea toxinelor – cu cât este mai mare cantitatea de castraveți cu atât elimini mai multe toxine din organism. Consumul regulat ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.

– oferă vitamine și minerale – consumând apa cu castraveți oferi organismului cantitatea zilnică necesară de nutrienți

– luptă împotriva cancerului – curcubitacina B din castravete blochează și reduce apariția și răspândirea cancerului în organism

– lignanii unici din castravete reduc apariția bolilor cardiovasculare, cancerul la sân, de col uterin, cel ovarian și de prostată

– hidratează și energizează organsimul

– ajută la slăbire – castravetele conține nutrienți și apă, nu are grăsimi, scad apetitul și oferă senzația de sațietate. Vei mânca mai puțin.

– ajută digestia – un sistem digestiv sănătos ține departe probleme precum indigestia, gastrita, aciditatea ridicată, etc. Infuzia de castravete ajută unei digestii sănătoase datorită conținutului de fibre.

castravete

Castravetele – beneficiile uimitoare ale acestei legume sănătoase

Apa cu castraveți ajută la funcționarea mai bună a creierului

– reglează tensiunea arterială – vitaminele și mineralele din castravete ajută la reglarea și menținerea unei tensiuni arteriale normale

– ajută funcțiile creierului – fisetina din castravete este un compus antiinflamator ce ajută la o funcționare mai bună a creierului și îmbunătățește memoria.

– îmbunătățește sănătatea pielii și a musculaturii prin conținutul de silica. Acesta întărește țesuturile de legătură din jurul mușchilor și articulațiilor. Menține și pielea frumoasă, hidratată, suplă și previne apariția ridurilor.

– scade nivelul de acid uric din organism

– stimulează sistemul imunitar

– reduce colesterolul rău din organism

– calmează arsurile solare, eczemele

– previne retenția de apă în țesuturi

– reduce celulita

– îmbunătățește nivelul de antioxidanți din corp

previne îmbătrânirea prematură.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Save