Sarea naturală, neprelucrată foarte mult este mai benefică organismului. De obicei, este mai săracă în sodiu. Conține, în schimb, urme de minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Sarea extrasă din mare, ajută la menținerea PH-ului alcalin al corpului. De aceea, poate preveni anumite afecțiuni. Chiar dacă folosești alternative sănătoase la sarea de masă, ține cont de faptul că nu ar trebui să depășești cantitatea zilnică admisă de 5 g de sare.

Cei care suferă de hipertensiune sau de afecțiuni renale, ar trebui să urmeze sfatul medicului în privința cantității de sare admise. În calcularea cantității zilnice de sare consumare, ar trebui să luăm în seamă și produsele pe care le consumăm și care conțin deja sare (mezeluri, snacksuri, sortimente de brânzeturi, unt, margarine).

Alternative sănătoase la sarea de masă. Sarea roz de Himalaya

Sarea roz de Himalaya veritabilă este extrasă din minele Kewra din Pakistan. Conține peste 84 de elemente chimice diferite. Ai grijă că poate fi ușor contrafăcută.

Alternative sănătoase la sarea de masă. Sarea grunjoasă

Sarea grunjoasă se ia direct din zăcăminte. Conține, pe lângă clorură de sodiu, peste 80 de substanțe minerale și oligominerale.

Beneficiile pentru sănătate ale clorurii de magneziu (sarea nigari)

Alternative sănătoase la sarea de masă. Sarea neagră

Este poate cel mai gustos dintre sortimentele de sare, dar se găsește mai rar pe la noi. Este o sare extrasă din Hawaii, dintr-o zonă cu vulcani activi. Are această culoare de la cenușa vulcanică pe care o conține, care s-a transformat în cărbune vegetal. De aceea, sarea neagră are proprietăți laxative și digestive.

Alternative sănătoase la sarea de masă. Sarea de mare

Sarea de mare este extrasă direct din apa mării. Cea din Noua Zeelandă este extrasă printr-un procedeu mai laborios. Este lăsată pe stânci să se evapore, după care sarea rămasă este colectată. Alte procedee cuprind trecerea apei de mare prin mai multe filtre.

Sursa foto: 123rf.com