CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Depresia sezonieră, mai cunoscută formal sub numele de tulburare afectivă sezonieră (SAD), este o tulburare de dispoziție comună caracterizată prin energie scăzută, lipsă de speranță, dificultăți de concentrare și probleme de somn care coincid cu schimbarea anotimpurilor. Din fericire, formele ușoare pot fi ameliorate cu alimente pentru tratarea depresiei sezoniere.

Tratamentul tipic implică terapia cu lumină, psihoterapia, medicamentele antidepresive și suplimentele cu vitamina D. Mulți medici sugerează, de asemenea, un alt mod de a atenua simptomele: dieta.

Alimente pentru tratarea depresiei sezoniere: Somonul și păstrăvul curcubeu

Alimentele care conțin acizi grași omega-3 susțin sănătatea creierului. Somonul și păstrăvul curcubeu sunt alimente bogate în acizi grași omega-3 și în vitamina D, care ajută la menținerea bunei dispoziții.

Citește și: 14 remedii pentru depresie. Râsul este unul dintre ele

Fructe de pădure

Există și alimente care dăunează. Mulți oameni sunt atrași de alimente cu un conținut ridicat de carbohidrați. Consumul de cantități mari de zahăr adăugat poate provoca schimbări ale dispoziției sau iritabilitate. Fructele de pădure – zmeura și afinele oferă un gust dulce fără zahăr adăugat. În plus, oferă vitamina C de care ai nevoie.

Pâine din cereale integrale și proteine

Friptură de pui sau humus, brânză și legume alături de pâine din cereale integrale poate fi prânzul perfect pentru susținerea bunei dispoziții. Combinarea carbohidraților sănătoși și a proteinelor poate fi o modalitate bună de a-ți susține starea de spirit la început de primăvară.

Citește și: Revitalizarea de primăvară prin metode naturale. Simte-te din nou bine!

Ceaiul verde sau negru

Persoanele care suferă de depresie sezonieră consumă uneori cafea în exces. Ceaiul verde, negru sau alb oferă o doză de cofeină, dar mai ușoară și are alte beneficii pentru creier. Consumul de ceai este asociat cu un risc de depresie cu 31% mai mic.

Legume cu frunze verzi

Spanacul, varza, kale, salata și alte legume cu frunze verzi sunt excelente alimente pentru tratarea depresiei sezoniere. Acestea au un conținut bogat în vitamina B care sunt, de asemenea, excelente pentru funcția creierului.

Citește și: Cum scapi de oboseală și lipsă de energie

Alimente pentru tratarea depresiei sezoniere: Leguminoase

Alimentele bogate în fibre sunt esențiale în producerea unui microbiom intestinal sănătos pentru sănătatea mintală (un dezechilibru este legat de depresie. Este întotdeauna o idee bună să consumi leguminoase, cum ar fi fasolea, pentru a consolida sănătatea intestinelor. Acest fapt este legat de scăderea potențială a inflamației din organism și ar putea chiar stimula producția de serotonină.

Sursa foto: 123rf.com