CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Dacă vrei să ai ”o viață sănătoasă, ai nevoie de bun simț și simplitate. Prin urmare, elimină din meniul tău faina, uleiul și dulciurile”, spune dr. Suzana Pretorian, medic balneolog. Vezi care sunt cele 3 alimente pe care să NU le consumi dacă vrei să fii sănătoasă, conform medicului.

1. Alimente pe care să NU le consumi dacă vrei să fii sănătoasă: faină albă

Faina albă rafinată nu este sănătoasă. Ea are un indice glicemic ridicat, se digeră și se absoarbe repede de către organism, afectând condiderabil nivelul de zahăr din sânge. Alimentele fabricate din faină conțin o mare cantitate de carbohidrați, fară a avea nutrienții necesari pentru o viață sănătoasă. Digerându-se ușor, corpul primește brusc o cantitate mare de energie, apoi o transformă cu ușurință în strat adipos.

Citește și: Cele mai bune alimente pe care să le consumi după antibiotice

2. Alimente pe care să NU le consumi dacă vrei să fii sănătoasă: uleiul de floarea soarelui

Uleiul este singurul produs alimentar care conține 100% grăsime. Folosit în alimentația de zi cu zi, acest aliment poate transforma o mâncare aparent dietetică, într-o adevărată bombă calorică. Totodată, renunță la alimentația procesată și optează pentru alimente mai simple precum cele necombinate, pregătite la abur sau prin coacere și în cantități moderate.

3. Alimente pe care să NU le consumi dacă vrei să fii sănătoasă: Dulcurile

dr. Suzana Pretorian, , medic balneolog, SOVATA Ensana Health Spa Hotels

dr. Suzana Pretorian, , medic balneolog, SOVATA Ensana Health Spa Hotels

Consumul de zahar dăunează! Dulcurile sunt cel mai mare dușman al organismului! Acestea nu provoacă doar îngrășarea, ci și un dezechilibru al întregului organism. La fel că și fumatul, zahărul crează dependență, iar consumul excesiv duce la creșterea nivelului de insulină, cea care generează obezitatea și bolile cardiovasculare.

Un corp obosit nu are suficientă energie pentru efort susținut. Așa că e important să îți refaci rezervele energetice prin intermediul alimentelor extrem de nutritive. „Totodată, nu uita să bei apă. Din belșug. Începe-ți dimineața cu apă cu lămâie, cu sucuri de legume și bazează-te pe multe legume și fructe. Cu cât mai proaspete, cu atât mai bine”, încheie specialistul.

Sursa foto: 123rf.com