Soluția ar fi să începi masa cu o salată pe care să o savurezi încet. Bineînțeles, aceasta nu ar trebui să conțină maioneză, ci doar o lingură de ulei presat la rece. Astfel, vei reuși să te saturi mai repede și nu vei consuma în exces felurile următoare de mâncare. Vezi și ce alte alimente care taie rapid pofta de mâncare să mai adaugi în meniul tău.

Alimente care taie rapid pofta de mâncare. Fulgii de ovăz

Un alt aliment pe care îl poți consuma la micul dejun și te poate face să nu mai simți atât de mult foamea tot timpul zilei sunt fulgii de ovăz. Sunt bogați în carbohidrați care se digeră greu. Astfel, senzația de sațietate ține câteva ore. În plus, suprimă hormonul responsabiul cu senzația de foame. Ca avantaj, au și un indice glicemic mic. Consumă-i cu lapte semidegresat sau cu iaurt. Poți adăuga și fructe.

Alimente care taie rapid pofta de mâncare. Ciocolata neagră taie pofta de dulce

Ai vrea să reziști avalanșei de dulciuri delicioase și cozonacilor aburinzi, dar nu poți? Dacă ești amatoare de ciocolată, nu trebuie să renunți la ea, ci doar să o alegi pe cea mai prietenoasă cu silueta ta. Una sau două pătrățele de ciocolată neagră care conține 70 % cacao reușesc să taie pofta de dulce și să încetinească procesul de digestie. Astfel, te vei simți sătulă mai mult timp. Dacă ți se pare prea amară, consum-o la cafea. Va părea mai dulce.

Alimente care taie rapid pofta de mâncare. Apa sau supa

Apa îți poate diminua apetitul. Într-un studiu medical, s-a observat că oamenii care au băut unul sau două pahare cu apă cu 20 de minute înainte de masă au consumat cu 75 până la 90 de calorii mai puține calorii decât în mod obișnuit. Și supa de legume are efectul de a-ți astâmpăra foamea, aducând un minim de calorii. Asta în cazul în care toate ingredientele sunt fierte, nu călite.

Află de ce ești în pericol să te îngrași repede după o cură de slăbire!

Sursa foto: 123rf.com