Profesorul Alexandru Rafila este de părere că mai eficientă decât pașaportul COVID-19, pentru siguranța călătoriilor, ar fi măsurarea temperaturii la urcarea în avioane, trenuri, autocare, sau la intrarea pe teritoriul unei țări.

Într-o intervenție avută la TVR1, Rafila s-a referit și la decizia de a nu se mai redeschide școlile, anunțată ieri de președintele Klaus Iohannis. Medicul o consideră una corectă și adaugă: ”Avem ocazia, în cursul acestei veri, să pregătim unitățile de învățământ pentru reluarea cursurilor care sperăm să fie în septembrie.

De altfel, o garanție, cum cer unii, că boala nu se poate transmite, nu este posibilă. Și dacă ne referim la gripă, în mod evident, în colectivități, chiar și prin simpla activitate, gripa se transmite”.

”Blocarea generală a traficului, în 16 mai”

Pentru că o relaxare a măsurilor se simte deja în trafic, numărul mașinilor fiind din ce în ce mai mare, ceea ce ne trimite cu gândul la ziua de 16 mai și ce s-ar putea întâmpla atunci, Alexandru Rafila a lansat ideea blocării generale a traficului în 16 mai.

”Cred ca ziua de 16 mai ar putea fi dedicată unei blocari generale a traficului”, a spus el, o astfel de idee nemaifiind vehiculată în spațiul public.

Despre circulația cu metroul, profesorul Alexandru Rafila, spune că ar trebui decalate programele de lucru.

Medicul susține că ar trebui decalate și programele de lucru, astfel încât să nu se creeze busculadă la metrou. ”Nu știm încă care este nivelul de anticorpi protectori, nu putem să detectăm nivelul de anticorpi protectori (…) haideți să încercăm să punem cap la cap, experiențele unora și altora, să vedem dacă din suma lor iese un lucru care poate fi aplicabil”, a mai spus el.

Vezi și Rafila, despre când ar putea fi deschise mall-urile, frizeriile și saloanele de cosmetică

Citește și: