Se simțea rău și credea că este din cauza stresului provocat de faptul că se muta în altă casă, însă după ce a ajuns la spital, diagnosticul a șocat-o: sindromul de șoc toxic. Mama a doi copii, Aimee a mărturisit că a fost la un pas de moarte din cauza acestei afecțiuni pe care a făcut-o de la un tampon intern.

Ea a mărturisit că în momentele în care se afla în spital și se simțea foarte rău și-a văzut chiar rude care au murit, părinții și un văr,  care încercau să lupte pe viața ei. „Am văzut o lumină albă la distanță. Mi-am văzut rude apropiate. A fost foarte interesant. Nimeni nu vorbea cu mine, doar îmi zâmbeam și vedeam o lumină puternică în spatele lor. Erau toți acolo împreună. A fost o experiență foarte plăcută. Eram fericită că- i văd pe toți. Știam că sunt acolo. Știam de unde vin, dar nu voiam să mă duc la ei”, a povestit femeia.

Citește și: A cerut ca nunta regală a prințului Harry cu Meghan Markle să fie anulată: „Nu e prea târziu”

Simptomele erau similare cu cele ale unei răceli

Aimee a povestit că pentru ea coșmarul a început pe 5 mai, anul trecut. Cu câteva zile înainte, ea împreună cu familia ei, soțul ei,  Matthew( 40 de ani), și cei doi băieți James( 5 ani) și  Luke (3 ani) s-au mutat într-o casă nouă. Ea s-a trezit în miezul nopții pentru că se simțea foarte rău. A crezut că avea gripă, pentru că simptomele erau asemănătoare, însă a decis să meargă la spital, abia câteva zile mai târziu când starea ei s-a agravat. „Când m-am trezit în mijlocul nopții cu febră, m-am gândit că sunt extenuată din cauza mutării, așa că am stat în pat. Mă gândeam că am gripă, pentru că simptomele erau foarte asemănătoare. Însă, pe măsură ce au trecut zilele, starea mea s-a înrăutățit. Deși luam pastile pentru scăderea febrei, deveneam din ce în ce mai deshidratată și mai slăbită. Nu puteam să mănânc și vomitam. Mă simțeam din ce în ce mai rău”, a povestit femeia.

Pe 7 mai, Aimee nu se mai putea ține nici pe picioare, iar soțul ei a dus-o de urgență la spitalul Chester County din Pennsylvania. Când medicii i-au luat temperatură avea 41 de grade, iar tensiunea extrem de mică și de îngrijorătoare.

A stat internată 5 zile la terapie intensivă

„Am stat la camera de urgență câteva ore pentru mai multe analize. Mi-au făcut tomografii și radiografii, dar nu găseau nimic. Eram în agonie și mă durea burta foarte tare. Tremuram pentru că eram foarte rece, deși aveam temperatură mare. Dar după aproximativ două ore, un specialist și-a dat seama că aveam infecție în colul uterin și mi-a zis că am sindromul de șoc toxic de la un tampon intern”, a mai povestit Aimee.

Aceasta le-a spus că îi trecuse ciclul menstrual în urmă cu câteva zile, dar că nu se gândea că un tampon poate provoca o astfel de infecție. Femeia a fost mutată la terapie intensivă, unde i-au făcut tratamente cu antibiotice.

„Am folosit aceleași tampoane toată viața mea. Nu am uitat niciodată de ele. Cel mai mult le-am ținut timp de opt ore pe timpul nopții, însă nu am pățit așa ceva niciodată”, a mai adăugat aceasta.

Nu mai putea nici să stea în picioare

Femeia a stat la terapie intensivă timp de cinci zile. Nu mai putea să meargă și avea probleme cu respirația, fiind ajutată de o mască cu oxigen. Starea ei era atât de critică, încât toate rudele au venit să-și ia rămas-bun de la ea. Însă, abia în a cincea zi starea ei a început să se îmbunătățească și a fost mutată într-un salon.

După 11 zile a fost externată, însă femeia susține că acest sindrom a avut un impact devastator asupra corpului ei. Și-a pierdut jumătate din păr, a avut pierderi temporare de vedere, i se cojea pielea și suferea de slăbiciune musculară. „Acum mă simt de parcă mi s-a dat o a doua șansă”, a încheiat aceasta.

Aimee Haller Follis nu este singura femeie care s-a confruntat cu această problemă

În aceeași situație s-a aflat și Lauren Wasser, un fototomodel, în vârstă de 29 de ani, din California. Însă, tânăra a fost mult mai afectată. Ca și Aimee, ea a spus că  inițial a crezut că este doar răcita, însă coagularea sângelui a dus la un infarct, după care la cangrene în ambele picioare. Medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior, iar acum riscă să și-l piardă și pe celălalt.

Lauren Wasser

Lauren a dat în judecata compania care produce produsul pe care l-a utilizat, spunând, în apărarea ei, că a urmat întocmai instrucțiunile de utilizare, care spun să nu folosești un tampon intern mai mult de 8 ore consecutive. Ea a decis să-și facă public cazul pentru a informa cât de multe femei posibil, despre pericolele pe care utilizarea tamponelor interne le poate aduce.

Ce este sindromul de șoc toxic?

 

Sindromul de șoc toxic este o boală rară, care poate avea complicații letale, rezultate în urma unor infecții bacteriene. Această afecțiune ar putea pune viața unei persoane în pericol, din cauza scăderii progresive a tensiunii arteriale, provocând amețeli, stări de confuzie, descuamări ale pielii, dureri de cap, convulsii și infecții bacteriene.

Sindromul de soc toxic a fost asociat cu utilizarea tampoanelor interne absorbante și a bureților cu rol contraceptiv. Afecțiunea mai poate fi rezultatul toxinelor produse de bacteriile de stafilococ auriu sau de streptococ de grup A. Din acest motiv, condiția este menționată ca sindrom de șoc toxic stafilococic sau streptococic.

Citește și: