Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci grăsimi

Atunci când te pui dintr-odată pe mâncat dulciuri, organismul tău încasează o mare lovitură. Pot apărea dureri crunte de stomac, leșinuri sau tremurături. Acestea fără să punem la socoteală faptul că zahărul în plus față de canitatea normală e transformată în grăsime. Așadar, dacă te-ai ”dat” la prea multe dulciuri azi, iată ce ai de făcut, potrivit specialiștilor,

Mănâncă ceva proteine au fibre

Stabilizează-ți glucoza din sânge mâncând ceva alimente care  conin proteine mai greu digerabile sau fibre. Dacă nu faci asta, glicemia se va prăbuși din nou și te vei simi din nou înfometată și vei dori să mănânci repede ceva. Cele mai bune opțiuni sunt merele, unt de arahide, ouă fierte tari, fistic crud sau humus și legume.

Mergi la cursuri de yoga

Nu e o glumă. 80% dintre oameni mănâncă mai multe dulciuri atunci când stresați. Așadar, yoga este recomandată pentru destresare. Un studiu recent a evidențiat că femeile răspund mai bine stresului dacă beau o băutură carbogazoasă. Nutriționiștii recomandă ca în cazul poftei de dulce să apelăm la o băutură carbogazoasă cu îndulcitori, nu cu zahăr.

Fii pregătită cu o masă sănătoasă

Consumul de dulciuri duce la o poftă și mai mare de mâncare nesănătoasă. De aceea, e recomandat să ai pregătită o mâncare sănătoasă, ca să ai pe ce pune mâna atunci când revine foamea.

Mănâncă alimente probiotice

Un studiue fectuat de Universitatea din Oregon a evidențiat faptul că bacteriile ”rele” din intestine se hrănesc cu zahăr și afectează funcția cognitivă. Data viitoare când exagerezi cu ”dulcele”, încearcă să mănânci iaurt grecesc, brânză de casă sau varză murată pentru a ajuta la înmulțirea bacteriilor bune.

Citește și: