Beneficiile importante pentru sănătate ale salvei includ capacitatea sa de a îmbunătăți funcția creierului, reducerea inflamației, prevenirea bolilor cronice.

Salvia ajută la stimularea sistemului imunitar, reglarea digestiei, atenuarea condițiilor cutanate, întărirea oaselor, încetinirea debutului tulburărilor cognitive și prevenirea diabetului.

Ce trebuie să știi despre salvie

Această plantă perenă lemnoasă are un impact de necrezut asupra sănătății umane.

Din punct de vedere științific planta este cunoscută ca Salvia officinalis, este strâns legată de rozmarin si considerată o soră a acestuia.

De fapt, multe beneficii ale salviei sunt derivate din acidul rosmarinic, compusul organic găsit în rozmarin, care îl face puternic.

Are diferențele sale și este, de fapt, un arbust veșnic verde cu tulpini lemnoase și flori albastre/violete care se găsesc în regiunea mediteraneeană.

Utilizarea tradițională a salvei în medicină este bine documentată și se întoarce cu de mii de ani în urmă.

Acesta a fost inițial folosită pentru tratamentul mușcăturilor de șarpe, protecția împotriva răului, creșterea fertilității feminine și alte utilizări.

Cu toate acestea, cercetările moderne au descoperit că impactul salviei asupra corpului uman poate fi considerabil, motiv pentru care este exportată pe scară largă în întreaga lume.

De obicei, se adaugă la feluri de mâncare savuroase datorită gustului său piperat și este un ingredient cheie în multe preparate pe bază de preparate pe bază de carne.

Copilul transpiră în timpul somnului. Iată care ar putea fi cauzele

Ai cel puțin 8 motive să consumi salvie. Află ce beneficii are această plantă miraculoasă

Combinația dintre utilizările culinare și impactul său incontestabil asupra medicinii face ca salvia să fie foarte valoroasă pentru sănătatea umană.

Având în vedere acest lucru, să examinăm în profunzime beneficiile pentru sănătate ale salviei.

1. Îmbunătățește memoria

Cercetările au arătat că chiar și cantități mici de salvie, indiferent dacă sunt inhalate sau consumate, pot spori abilitățile creierului.

2. Tratează inflamațiile

Măcinarea frunzelor de salvie nu este întotdeauna cea mai plăcută soluție, deoarece aroma poate fi destul de intensă, dar acesta este cel mai eficient mod de a obține compușii organici care acționează în sistem.

Tinctura sau ceaiul pot fi utile dacă suferiți de probleme inflamatorii, în special în tractul respirator sau gastro-intestinal, puteți elimina această inflamație cu acest preparat de salvie.

Calitățile antiinflamatoare ale salvei se extind asupra problemelor de sănătate, cum ar fi artrita și guta, precum și inflamația generală a sistemului cardiovascular.

Aceste inflamații care pot duce la boli de inimă și tensiune arterială ridicată.

Flavonoidele și compușii fenolici găsiți în el sunt responsabili pentru aceste efecte benefice.

3. Proprietăți antioxidante

Condițiile cronice și bolile degenerative pot fi unele dintre problemele de sănătate cele mai debilitate și periculoase cu care vă confruntați în viața voastră.

Multe dintre acestea sunt cauzate de radicalii liberi, produsele secundare periculoase ale metabolismului celular care atacă celulele sănătoase, provocând apoptoză sau mutații.

Compușii antioxidanți găsiți în salvie, cum ar fi acidul rosmarinic, luteolinul și apigeninul, pot lucra pentru a neutraliza radicalii liberi.

Asta pentru a-i împiedica să creeze stres oxidativ la inimă, organe, piele, articulații, mușchi și chiar creier.

13 beneficii importante ale vitaminei A sau retinol

4. Previne boala Alzheimer

După cum s-a menționat mai sus, salvia are capacitatea de a stimula funcția creierului pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea.

Cu toate acestea, ea funcționează și pentru a elimina tulburările cognitive care pot apărea, inclusiv Alzheimer și demența.

Deși cercetarea acestor aplicații se află încă în stadii relativ incipiente, este interesant să vedem pași reali luați cu alternativele pe bază de plante pentru tratamentul farmaceutic.

Călile neuronale stimulate de extractele și uleiurile esențiale de salvie pot menține mintea proaspătă și tinerească la vârsta înaintată.

5. Întărește sistemul imunitar

Există câteva proprietăți antimicrobiene care au fost identificate în salvie.

De obicei, consumate în cantități mici, puteți crea o aplicație  de salvie și să o utilizați pentru a preveni infecțiile bacteriene și virale care atacă corpul prin piele.

Adesea, ne gândim la boala care intră prin nas sau gură, dar pielea poate fi, de asemenea, compromisă și utilizată ca o poartă pentru agenții străini.

O cremă sau o rutină antibacteriană care include salvie ar putea fi o linie suplimentară de apărare împotriva acestui tip de vector de boală.

6. Îmbunătățește sănătatea osoasă

Unul dintre beneficiile cele mai trecute de salvie este de fapt nivelul său superior de vitamina K, o vitamină esențială pentru organism, care nu se găsește în multe alimente.

Vitamina K este un element crucial în dezvoltarea densității osoase și asigurarea integrității oaselor noastre pe măsură ce îmbătrânim.

Dacă suferiți de semnele precoce de osteoporoză sau ați trăit un stil de viață sedentar mai puțin nutritiv, sănătatea osoasă este probabil scăzută.

Adăugarea de frunze salvie în dietă poate crește semnificativ nivelul vitaminei K, deoarece o singură porție are 27% din doza zilnică recomandată.

7. Îngrijirea pielii

Este eficientă împotriva anumitor afecțiuni ale pielii, inclusiv eczemă, psoriazis și acnee.

Aceste pete inestetice pot fi repede reglate și aspectul lor poate fi reduse treptat, dacă aplicați în mod regulat extracte salvie pe zonele inflamate sau afectate.

Glutamina – 8 beneficii surprinzătoare ale acestui aminoacid important

8. Gestionează diabetul

S-ar putea să existe o dezbatere despre eficacitatea salviei în anumite condiții de sănătate explicate mai sus, dar când vine vorba de diabet, există un acord larg răspândit.

Acesta conține anumite extracte și substanțe chimice care imită medicamentele prescrise în mod obișnuit pentru tratarea diabetului.

Se pare că reglează și inhibă eliberarea glucozei stocate în ficat, prevenind fluctuațiile majore ale zahărului din sânge.

Acest lucru poate ajuta la prevenirea debutului diabetului de tip 2 sau cel puțin să gestioneze condiția dacă s-a manifestat deja.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI