Banala drojdie de bere are un efect pozitiv în nenumărate afecțiuni, cum ar fi hipercolesteromia, problemele endocrinologice sau digestive. Are acțiune antianemică, vitaminizantă, remineralizantă, antitoxică. Secretul pentru a beneficia de toate aceste acțiuni este să fie consumată proaspătă și să nu conțină aditivi sintetici.
Protejează inima
Colesterolul mare este una dintre problemele de sănătate cele mai întâlnite în ziua de azi. Acesta generează afecțiuni cardiace și circulatorii care pot duce la invaliditate sau chiar la deces. ”Dar cura cu drojdie de bere ajută la reglarea nivelului grăsimilor din organism, cu o scădere a nivelului de colesterol din sânge și reglează valorile tensiunii arteriale”, spune dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, cu competență în apifitoterapie. Acest efect benefic se răsfrânge asupra întregului aparat cardio-vascular, putând duce la prevenirea infarctelor sau a accidentelor vasculare.
Reglează secrețiile endocrine
Pentru că are în compoziția sa și seleniu, drojdia de bere are un efect antioxidant, ceea ce poate duce la prevenirea sau ameliorarea unor afecțiuni grave, cum ar fi artrita reumatoidă, psoriazis, lupus sau cancer. Crește numărul de globule albe și roșii, având efecte imunostimulatoare. Ajută la buna funcționare a glandei tiroide și la prevenirea hipo sau a hipertiroidiei. Vitamina B5, aflată în compoziția drojdiei, stimulează activitatea glandelor suprarenale și crește rezistența la stres.
Dă o stare generală de bine
”Cura de drojdie de bere poate avea efecte pozitive și asupra aparatului digestiv. Are efecte probiotice, ajutând la menținerea florei intestinale și protejează sănătatea intestinului gros. Calmează crampele și elimină senzația de balonare. Stimulează tranzitul intestinal și combate constipația cronică, ceea ce duce la eliminarea toxinelor acumulate în organism. Aceasta va da o stare bună generală a întregului organism”, concluzionează dr. Alin Popescu.
Stimulează sistemul imunitar
”Drojdia de bere este, de fapt, o colonie de ciuperci. Datorită conținutului ridicat și variat în vitamine (toată familia de vitamine B, D și E), minerale, lipide, proteine de cea mai bună calitate, ajută la regenerarea și vindecarea celulară. Are și un bun efect în stimularea sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Este indicată o cură cu drojdie de bere oricând există amenințarea unei epidemii, dar și în cazul anumitor afecțiuni cronice. Se recomandă două-trei lingurițe pe zi de drojdie de bere proaspătă, dizolvate în puțină apă, dimineața pe stomacul gol, timp de trei săptămâni. Se face o pauză de două săptămâni, după care se reia cura. Pentru rezultate optime, cura se ține timp de trei luni”, spune dr. Alin Popescu.