Noua șefă a Comisiei a declarat la B1 Tv că oamenii trebuie să înțeleagă că începând cu 15 mai chiar dacă se vor relaxa măsurile, nu înseamnă că viața revine la normal cu viteza luminii.

„Cum am spus, nu (n.r.- nu e de acord cu redeschiderea parcurilor). Eu cred în distanțarea socială. Încă suntem într-o pantă ascendentă. OK, putem merge la serviciu, eventual în niște condiții pe care le putem gândi. Nu înseamnă că reluăm activitățile în totalitatea lor”, a spus Adriana Pistol.

Mai mult, Adriana Pistol a subliniat că se poate ajunge la creșterea numărului de cazuri dacă lucrurile se petrec dintr-odată.

„Și dacă testăm asupra personelor pozitive trebuie să instituim măsuri, apropo de relaxare. Sigur că important e detectăm cât mai rapid cazurile pozitive, apoi, în jurul acestor persoane, dacă sunt contacte trebuie și ele testate ca să vedem dacă și din ele sunt unii pozitivi. Deci detecția rapidă e esențială. Asociate vor fi și măsurile respective, pentru că dacă doar testăm și după aceea ne plimbăm pe stradă, testarea nu ne va ajuta”, a mai explicat Pistol.

Citește și: