Managerul Institutului de Boli Infecţiose Matei Balş din Capitală a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV care este cel mai eficient tratament împotriva febre , care este și la îndemâna oricui și gratis. Este vorba despre împachetări în prosoape ude.

„Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Ce să mănânci când ești răcit

Telefonul trebuie dezinfectat o data la două ore

Medicul a oferit şi alte sfaturi importante românilor aflaţi la izolare.

„Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati. Daca stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct. Mâna contaminată e cea care muta virusul dintr-o parte în alta.

Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulam şi rămâne cea curată la uşă. Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore”, a spus Adrian Streinu Cercel la România TV.

 

Citește și: