În 2014, a primit tragică veste că suferă de fibroză pulmonară idiopatică și că mai are de trăit între trei și cinci ani. Ron a decis să nu se apeleze la tratamente chinuitoare sau să stea într-un spital și să trăiască ultimele lui zile de viață, într-un mod cât mai plăcut. Astfel, alături de  logodnica lui, Maxine, acesta a pornit la drum să-și îndeplinească visul de a vizita 50 de țări. El a reușit în doar un an și cinci luni să viziteze nu mai puțin de 33 de țări și insule, printre care Caraibe, Emiratele Arabe Unite sau Maroc. În plus, bărbatul  speră ca până la sfârșitul lunii noiembrie să reușească să viziteze și celălalte 12 țări de pe lista lui, Islanda, Alaska, Columbia sau Jamaica.

„Când am primit pentru prima dată diagnosticul de fibroză pulmonară idiopatică am fost complet devastat. A fost groaznic. Nu e deloc ușor să te confrunți cu o asemenea veste. Dar după câteva zile mai târziu Max m-a întrebat  << Ce vrei să faci? Hai să facem o listă>>. Și așa a început totul. Mi-am dorit de mult timp să vizitez multe locuri, iar acum încerc să văd cât mai mult e posibil”, a declarat acesta.

Ron Flewett și  Maxine, în MaltaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Plămânii lui Ron funcționează la o capacitate de 54%

Ron a început să-și facă griji în privința sănătății sale la sfârșitul lui 2012, când abia mai putea să respire în timp ce se antrena să participe la un maraton. Deși a mers la spital, medicii i-au spus că nu are nimic, întrucât radiografia la plămâni îi ieșise bună. În 2013,  starea lui s-a înrăutățit și abia reușea să mai respire în timp ce urca scările. El a făcut din nou un set de analize, iar în aprilie 2014 I s-a pus tragicul diagnostic.

Fibroza pulmonară idiopatică (FPI) este o boală cronică rară, a cărei cauză nu se cunoaşte, ce afectează plămânii şi determină în timp cicatrizarea acestora. De obicei pacienţii acuză lipsa de aer chiar şi în condiţii de efort fizic normal, care se accentuează progresiv și duce la deces.

Citește și: Ezgi Asaroglu, actrița din „Bahar: Viața furată”, revine pe micile ecrane, după ce a trecut prin clipe extrem de grele. Ce a pățit vedeta

Orice răceală îi poate fi fatală

Plămânii lui Ron funcționează acum la o capacitate de doar 54% și orice tuse, răceală sau infecție îi poate fi fatală. Deși este considerată o boală rară și este greu de diagnosticată, această afecțiune a început să devină tot mai răspândită în ultimii 30 de ani în SUA și în Marea Britanie.

Așadar, Ron a creat o listă cu toate țările pe care își dorește să le viziteze, iar în decembrie 2015 a plecat împreună cu Maxine într-o croazieră în Maroc, Menorca, Madeira, Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife și Las Palmas. În aprilie 2016, s-au urcat în avion spre Caraibe și au vizitat Barbados, St Marteen și Insulele Virgine Britanice, St. Kitts, Antigua și  St Vincent, iar apoi cei doi au plecat în Italia, unde au mers în Sicilia, Corsica și apoi în Grecia.

Citește și: Gemenii lui Beyoncé au părăsit spitalul și locuiesc într-o vilă de lux din Malibu. Soții Carter plătesc o adevărată avere pentru luxoasa reședință de vară

Luna viitoare vrea să ajungă în Norvegia și în Islanda

În ianuarie, anul acesta, au plecat într-o altă călătorie în Dubai, Oman, Abu Dhabi și Qatar. Însă, în februarie, medicii l-au avertizat pe Ron că s-ar putea să nu mai poată să călătorească din cauza faptului că plămânii lui sunt tot mai slăbiți, recomandându-i să facă un transplant. Dar acesta nu a ascultat și și-a dus visul mai departe ajungând în New York, SUA. Apoi au mers  în Egipt, Iordania, Grecia și Spania, în Mallorca și Gibraltar. Ron și Maxine, care între timp is-au și căsătorit,  au mers apoi într-o vacanță cu bicicletele în Scoția, Țara Galilor, iar pe 28 iunie,  ei vor pleca spre Lisabona și Bruxelles, urmând ca în iulie să ajungă și în Norvegia și Islanda și apoi în Irlanda. Bărbatul susține că până acum a cheltuit 20.000 de lire sterline și că speră să apuce să viziteze cât mai multe țări și să ajungă pe toate continentele. În plus, bărbatul a participat la diferite maratoane în scop caritabil pentru a strânge bani pentru cei care suferă de aceeași boală ca el, încercând să fie cât mai pozitiv.

 

Citește și: