Micuța  suferă de o boală rară, osteogenesis imperfecta, din cauza căreia oasele sunt atât de fragile, încât se rup fără motiv. Zoe a suferit fracturi încă de când se afla în burtica mamei ei, i s-a rupt clavicula în timpul nașterii  și până să împlinească vârsta de un an i s-au mai rupt 100 de oase. Mai exact, oasele ei sunt atât de delicate, încât se pot rupe chiar și din cauza  vântului sau de la un simplu strănut, iar o simplă căzătură poate avea urmări tragice pentru ea. Deși are abia șase ani, Zoe a avut până acum aproape toate oasele din corp rupte. Ea este nevoită să poarte un guler de imobilizare după ce oasele gâtului au început să se deterioreze, riscând să fie decapitată intern.

Mama fetiței, Chelsea (27 de ani), avea doar 20 de ani când a rămas însărcinată cu Zoe și medicii au sfătuit-o să avorteze, însă ea a refuzat. „Zoe este fragilă și practic se rupe dacă vântul bate mai tare, însă ea continuă să ne surprindă în fiecare zi. Medicii ne-au spus că nu va supraviețui nașterii, dar în curând îi vom sărbători cea de-a șaptea aniversare”, a spus mama. Aceasta a precizat că fracturile micuței fac acum parte zilnic din viața ei și a soțului ei, Curtis, care au învățat să pună singuri atele fiicei lor.

Osteogeneza imperfecta sau boala oaselor fragile este o boală genetică rară a ţesutului conjunctiv, în care există o mutaţie a genei ce codifică colagenul de tip I.

După cum indică şi numele ei, caracteristica bolii este fragilitatea osoasă: oasele se rup uşor şi se pot produce fracturi chiar şi în urma unor traume minore, de la vârste foarte mici.

Această boală afectează în mod identic toate rasele, vârstele şi sexele. Manifestările sale depind de tipul bolii şi pot apărea din adolescenţă, în formele mai uşoare, sau chiar din faza intrauterină, în fomele severe.