Inițial, tânăra de 32 de ani a zărit, într-o zi, o mică umflătură sub ochiul stâng. A făcut o poză, pentru a ține sub observație ceea ce părea să fie un mic nodul.

Însă cinci zile mai târziu, umflătura dispăruse, mutându-se pe pleoapa stângă. În plus, era înspțită de mâncărime și o senzație de arsură.

Peste încă 10 zile, umflătura s-a mutat pe buza superioară. A Fost momentul când și-a dat seama că trebuia să intervină. A mers în sfârșit la medic. Deși sunt multe afecțiuni care pot da umflături la nivelul feței, în cazul ei nu a fost vorba despre așa ceva.

Medicii i-au scos de sub piele, chirurgical, un parazit, ceva asemănător unei râme.

Analizele au arătat că era vorba de un parazit din specia Dirofilaria repens, care pur și simplu i se târa pe sub piele.

Țânțarii i-au transmis parazitul

Totul pornise de la o vizită la țară, unde fusese înțepată în mod repetat de țânțari. Unul dintre aceștia îi transmisese parazitul. Dacă ajunge în corpul uman, acest parazit nu se reproduce, așa că, într-un final, va muri. Însă gândul că așa ceva se târăște pe sub pielea ta e suficient să te îngrozească.

Astfel de cazuri sunt rare, pentru că acest parazit este transmis de obicei animalelor, cum sunt câinii, pisicile, lupii, vulpile și nu numai. Totuși, în Rusia și Belarus au fost înregistrate mai multe cazuri în ultimii ani.

Vezi și Băiețelul Magdei Vasiliu a învins cancerul. Anunțul făcut de vedeta TV

Citește și: