Medicii de la un spital din Dundee, Scoția, au găsit în ochiul femeii un chist cu un diametru de 6 milimetri. Au dus-o în sala de operație, dar, în timpul intervenției, au descoperit și de ce se formase acesta. ”Nucleul” chistului era o lentilă de contact care devenise extrem de rigidă.

Cu greu a fost scoasă din ochi, pentru că devenise extrem de casabilă.

La o analiză minuțioasă, medicii și-au dat seama că genul de lentilă extras din ochiul femeii nu se mai fabrica de foarte mulți ani. Nici femeia nu-și amintea să fi purtat astfel de lentile. În schimb mama ei și-a amintit un episod la care nimeni nu se mai gândise de mulți ani.

Accident la badminton

Când pacienta avea 14 ani, a avut un accident la badminton, fiind lovită în ochi. Purta astfel de lentile de contact atunci. Una s-a pierdut. După ce a fost căutată o vreme, toată lumea s-a resemnat. În ochi nu avea cum să fie, o căutaseră suficient de bine. Nu însă și pe interiorul pleoapei, unde se ascunsese.

Și totul a fost dat uitării. Ochiul a suferit câteva zile, dar toți au presupus că de la lovitură. După care totul a reintrat în normal. Timp de 28 de ani, până la prezenta operație.

Foto: Sirjhun Patel/BMJ Case Reports

Vezi și Această tânără a observat o umflatură pe față, dar aceasta se tot mișca. Ce au scos medicii de sub piele e îngrozitor

Citește și: