Ceaiul Oolong are multe beneficii uimitoare, deoarece ajută la stimularea metabolismului, ajută la scăderea în greutate.

El controlează diabetul de tip 2, tratează bolile cardiace, previne cancerul și îmbunătățește creierul, oasele și sănătatea dentară.

De asemenea, are capacitatea de a trata tulburările inflamatorii și nivelurile ridicate de colesterol, oferind în același timp antioxidanți vitali și piele robustă.

Ceaiurile în sarcină. Care sunt bune și pe care ar trebui să le eviți

Despre ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong este parfumat cu o aromă plăcută și fructată.

În ciuda conținutului de cofeină, acesta este o băutură relaxantă.

Beneficiile de sănătate ale ceaiului oolong sunt dublate datorită calităților combinate de ceai negru și ceai verde.

Potrivit Asociației Tea din Statele Unite, acest ceai se încadrează undeva între ceaiurile verzi și negre, frunzele fiind parțial oxidate.

Există numeroase tipuri de ceai în această lume, dar ceaiul oolong este unul dintre cele mai benefice.

Originea ceaiului oolong datează de aproape 400 de ani, când a fost folosit pe scară largă în China.

Este un ceai fermentat semi-verde, dar procesul de fermentare este oprit imediat ce frunzele de ceai încep să-și schimbe culoarea.

Ceaiuri pentru femeile peste 40 de ani care le ajută să facă față provocărilor vârstei

Ceaiul Oolong – valori nutritrive

Acest ceai este un dar natural care este bogat în antioxidanți.

Potrivit USDA National Nutrient Database, ceaiul oolong conține vitamine și minerale vitale, cum ar fi calciu, mangan, cupru, carotină, seleniu, potasiu și magneziu.

În plus, conține niacinamidă și alcaloizi detoxifieri. Se dezvoltă în procesarea semi-fermentată, care oferă ceaiului compuși polifenoli și aduce beneficii pentru sănătate.

Ceaiul Oolong conține, de asemenea, cofeină, teofilină și teobromină (asemănătoare cu cafeina), care, datorită consumului excesiv, pot stimula sistemul nervos.

9 beneficii nutriționale pe care le are ceaiul Oolong

Cu atâtea beneficii pentru sănătate, includerea acestui ceai în dieta ta este o idee grozavă.

1. Ajută la pierderea în greutate

Compusul polifenolic găsit în ceaiul oolong este în mod pozitiv legat de controlul metabolismului grăsimilor din organism și de reducerea obezității.

Într-un studiu din 2009 publicat în revista chineză de medicină integrată, 102 persoane supraponderale sau obezi care au băut patru cești de ceai oolong (berea din 4 plicuri de ceai de 2 grame) au pierdut în greutate.

22% au pierdut mai mult de 3 kg de greutate. Mai mult, toți participanții prezintă o scădere remarcabilă a nivelului lor total de colesterol și trigliceride.

Un studiu a arătat că testele de laborator efectuate pe șoareci au arătat că aportul de ceai oolong activează anumite enzime și îmbunătățește funcțiile celulelor adipoase.

Într-un alt studiu, șoarecii cărora li s-au administrat polifenoli în plus față de o dietă bogată în grăsimi și cu conținut ridicat de zahăr au prezentat încă o scădere a greutății corporale și a indicelui de grăsime.

Studiile arată că conținutul de cafeină este un ingredient activ pentru scăderea în greutate și acum se pare că pierderea în greutate este în continuare accelerată datorită polifenolilor prezenți în acest ceai.

Cele mai bune 10 ceaiuri care te ajută să slăbești

2. Controlează diabetul

Ceaiul Oolong este utilizat ca preparat pe bază de plante pentru tratarea tulburărilor diabetice de tip 2 și ca o completare la alte medicamente suplimentare pentru tratarea bolii.

Acesta reglementează cantitatea de zahăr din sânge și de insulină din sânge, astfel încât scade periculoase și spikes în zahăr din sânge, care poate fi dezastruos pentru diabetici sunt reduse.

Un alt studiu arată că atunci când este combinat cu medicamente hiperglicemice regulate, ceaiul oolong echilibrează nivelurile de zahăr din sânge.

3. Elimină radicalii liberi nocivi

Componenta polifenolică din ceaiul oolong este responsabilă pentru îndepărtarea radicalilor liberi din corpul nostru, deoarece funcționează ca un antioxidant.

Un studiu american stabileste faptul ca fenolii din ceai ajută la eliminarea radicalilor liberi.

Prin urmare, consumarea de doze zilnice de ceai oolong poate ajuta oamenii împotriva potențialelor leziuni pe care aceste celule libere le prezintă adesea corpului.

Printre ele se numără cancerul, ateroscleroza, accidentul vascular cerebral, artrita reumatoidă, neurodegenerarea și diabetul.

4. Îmbunătățește performanța mentală

Beneficiile de sănătate ale ceaiului oolong includ performanța mentală îmbunătățită și vigilența.

Aportul regulat de ceai oolong bogat în cafeină poate ajuta la îmbunătățirea performanței mentale și menținerea vigilenței pe tot parcursul zilei.

5. Împiedică cancerul

Este bine cunoscut faptul că consumatorii de ceai au un risc mai scăzut de apariție a cancerului de piele.

Mai mult, compusul polifenolic din ceaiul oolong promovează apoptoza în cazul creșterii celulelor canceroase în stomac.

Acest extract polifenolic acționează ca un instrument chimo-preventiv împotriva dezvoltării altor tipuri de cancer.

Compușii înăbușă activarea celulelor cancerigene, împiedică formarea compușilor N-nitrozoși captează agenți genotoxici înainte ca aceștia să devină eficienți.

În plus, consumul de ceai din oolong contribuie la scăderea semnificativă a riscului de apariție a cancerului ovarian la femei.

În timp ce mecanismul exact de ce consumul de ceai ajută la prevenirea cancerului nu este stabilit, polifenolii antioxidanți puternici au efecte potențiale benefice anticancer.

6. Îngrijirea pielii

Conform experimentelor științifice, pacienții diagnosticați cu eczeme pot beneficia de consumul a 3 cești de ceai oolong pe tot parcursul zilei.

Rezultatele benefice ale acestui ceai pot fi văzute în mai puțin de o săptămână și acești pacienți vor avea o îmbunătățire remarcabilă în recuperarea de pe piele.

Într-un studiu, 54% dintre subiecții de testat au avut rezultate pozitive de lungă durată în ceea ce privește condițiile de piele după 6 luni de aport zilnic de ceai oolong.

Ceaiul de mentă în timpul alăptării

7. Tratamentul dermatitei atopice

Deși mecanismul activ nu a fost identificat exact, mulți cred că polifenolii prezenți în ceaiul oolong funcționează și ca compuși antialergeni.

Ei ameliorează astfel iritația și problemele cronice ale pielii cum ar fi dermatita atopică.

Aportul de ceai reduce niveluri de stres în organism care ajută la calma alergiile.

8. Îmbunătățește sănătatea osoasă

Antioxidanții prezenți în ceaiul oolong protejează dinții împotriva decăderii, întăresc structura osoasă, previne osteoporoza și promovează o creștere normală și sănătoasă a corpului uman.

O serie de studii au analizat efectele pe termen lung ale consumului de ceai, în special asupra densității minerale osoase (BMD).

Ei au arătat că persoanele care au băut în mod constant ceai negru sau oolong timp de mai mult de 10 ani aveau mai puține șanse să-și piardă densitatea minerală osoasă peste această perioadă de timp.

Se crede că unele dintre componentele acestui ceai stimulează de fapt reținerea mineralelor din alte alimente pe care le consumăm.

9. Gestionează stresul

Într-un studiu japonez cu șoareci ceaiul oolong îmbunătăt remarcabil nivelul de stres cu 10-18% după ce le-a fost administrat.

Polifenoli naturali din ceaiul oolong au fost citați ca principala cauză a faptului că este un energizant.

De asemenea, L-theanina găsită în frunzele de ceai este un aminoacid care blochează acidul L-glutamic la receptorii de glutamat din creier.

Acest lucru cauzează, în mod normal, excitare neuronală corticală, ceea ce conduce la o creștere a activității cognitive și a răspunsurilor la stresul neural.

Deoarece acest aminoacid se leagă de acele situsuri, excitația nu se produce și stresul scade deoarece vă puteți menține mintea în repaus.

Cât de sigur este să consumi ceai verde în timpul alăptării

Ceaiul Oolong – efecte secundare

În ciuda tuturor acestor beneficii importante, este important să ne amintim că ceaiul oolong tinde să fie bogat în cofeină, care nu este cea mai sănătoasă componentă a acestei băuturi benefice.

Cofeina afectează oamenii în mod diferit. Unele dintre efectele secundare ale excesului de cafeină sunt:

– anxietate

– durere de cap

– insomnie

– diaree

– arsuri stomacale

– bătăi neregulate ale inimii

– confuzie.

Atenție la cafeină

Boli mai grave care pot fi exacerbate de excesul de cafeină sunt diabetul, afecțiunile cardiace, tulburările de anxietate, sindromul intestinului iritabil și tensiunea arterială ridicată.

De asemenea, bea prea mult ceai oolong poate de fapt să măture excesul de calciu pe care corpul tău îl procesează.

Pentru pacienții cu osteoporoză, aceasta poate accelera degradarea osoasă, chiar dacă alte elemente ale ceaiului oolong sunt utile pentru această afecțiune.

Cel mai bine este să-l utilizați ca o metodă preventivă pentru problemele osoase, mai degrabă decât un tratament.

Cu alte cuvinte, beți ceai oolong nealcoolizat zilnic, deoarece ar putea fi cel mai bun ceai pentru îmbunătățirea sănătății, pe lângă faptul că este un tratament delicios și relaxant.

Fiți conștiente de faptul că cafeina este o substanță chimică puternică și monitorizați răspunsul corpului la această schimbare în dieta.

La fel ar trebui să faceți cu toate alimentele noi și sursele nutriționale.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto