Nu există formule magice să previi apariția cancerului sau pentru vindecarea bolii, dar poți încerca să ai o viață cât mai echilibrată.

Genetica are un rol important în apariția cancerului, astfel că poți avea o viață extrem de sănătoasă, sunt, totuși, anumite șanse să dezvolți boala.

Deși pare înfricoșător, specialiștii spun că cel puțin o treime dintre cazurile de cancer la adulți sunt legate de stilul de viață.

8 obiceiuri care te ajută să scazi riscul de a face cancer

1. Renunță la tutun

Cancerul pulmonar ucide mai multe femei și bărbați în S.U.A. decât orice alt cancer – 28% din toate decesele cauzate de cancer.

Marea majoritate a acestor decese se datorează fumatului. Și asta e doar cancerul pulmonar.

Fumatul a fost, de asemenea, legat de mai mult de o duzină de alte tipuri de cancer și reprezintă 30% din totalul de decese cauzate de cancer.

De aceea, mulți medici vă vor spune că cel mai mare pas anti-cancer pe care îl puteți face este să vă opriți de fumat sau să nu începeți niciodată.

Dar chiar dacă aveți probleme cu renunțarea în întregime, puteți să vă reduceți semnificativ riscul de cancer, reducând din numărul țigaretelor.

Un studiu aratî că fumătorii care au redus de la aproximativ 20 de țigări pe zi la mai puțin de 10 pe zi și-au redus riscul de cancer pulmonar cu 27%.

Pielea trebuie verificată obligatoriu, în fiecare an

Chiar dacă ești un nefumător, nu presupui că fumul nu îți afectează viața.

Aproximativ 3.000 de cazuri de cancer pulmonar în fiecare an apar ca urmare a expunerii la fumul de pasiv.

Există indicatori puternici că alte tipuri de cancer pot fi legate de fumatul pasiv.

2. Greutatea corporală

Mulți oameni știu, probabil, că o greutate corporală prea mare nu este bună pentru inimă.

Aceasta este și un factor major de risc pentru cancer, de asemenea.

Obezitatea este vinovată de aproximativ 14% din decesele provocate de cancer și peste 3% din cazurile noi de cancer, in fiecare an.

Alimentația, nutriția și activitatea fizică afectează cancerul și prevenirea cancerului.

Excesul de greutate este legat de o mare varietate de tipuri de cancer, inclusiv cancerele esofagiene, pancreatice, vezica biliară, sân, endometrial și rinichi.

3. Exercițiile fizice

Orice formă de exercițiu fizic poate preveni apariția și dezvoltarea cancerului cu 30 până la 50%.

Nu contează ce tip de mișcare îți propui să faci, important este să fie parte din rutina ta zilnică.

Vei avea un corp mai sănătos, mai ales dacă renunți și la fumat și mănânci sănătos.

4. Alimentele să fie cât mai naturale

Dacă ai posibilitatea să-ți procuri alimentele din locuri sigure, de la oameni care știi că nu folosesc îngrășăminte și chimicale, este perfect.

Poți alege ce tip de dietă vrei, le poți alterna, dar important este să beneficiezi de toate vitaminele de care ai nevoie.

Un organism alcalin are mai puține șanse să cazeze cancerul. Carnea produce aciditate în stomac, dar asta nu înseamnă să renunți la ea dacă nu vrei.

Alimentele acide pot fi consumate în cantități reduse.

Kilogramele în plus, vinovate de 40% din cazurile de cancer!

5. Limitează consumul de alcool

Când vine vorba de sănătate, alcoolul este ca o sabie cu două tăișuri.

Există numeroase dovezi care sugerează că un consum moderat de alcool, în special vinul roșu, poate fi benefic pentru sănătatea inimii.

Pe de altă parte, se pare că orice consum de alcool poate crește riscul de cancer.

Pentru cancer, nu există un nivel sigur de alcool. Cu cât bei mai mult, cu atât mai mare este riscul apariției cancerulu.

Combinația fumat – alcool este și mai nocivă pentru organism.

Societatea Americană de Cancer recomandă ca femeile să limiteze consumul de alcool la cel mult o băutură pe zi, iar bărbații nu mai mult de două.

6. Mare grijă la gradul de stres

Coincidență sau nu, stresul crește riscul apariției cancerului. Este un factor idependent pentru boală.

Dacă mâncăm prea mult, bem prea mult, fumăm prea mult, luam medicamente pentru a alunga stresul, nu ne odihnim, corpul va avea mult de suferit.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto