Mierea este un lichid gros produs de albine, este un derivat din nectarul florilor.

O lămâie este un fruct mic, galben, elipsoidal cultivat pentru gustul său unic de tartă și folosit ca agent de aromatizare în alimente, deserturi, produse de patiserie și băuturi alcoolice.

Mulți oameni preferă să folosească miere, spre deosebire de zahărul granulat sau de alți îndulcitori, deoarece această substanță dulce pură are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare impresionante.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

De exemplu, mierea poate fi stocată aproape pe termen nedefinit, deoarece microorganismele nu prea se pot dezvolta în miere.

În afară de conținutul său de zahăr intens, mierea conține, de asemenea, cantități mici de alte vitamine și minerale critice, printre care riboflavina, fierul, zincul, vitamina B6 și fibrele dietetice, printre altele.

Simptomele deficitului de magneziu și ce e de făcut pentru a remedia problema

Sucul de lămâie are un ingredient activ numit acid citric, care este folosit în mod obișnuit ca agent de curățare, deoarece are proprietăți antibacteriene și antiseptice puternice.

Lămâia, sucul de lămâie și uleiul esențial de lămâie sunt, de asemenea, importante pentru practicienii de medicină alternativă sau naturală, datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți și fitonutrienți prezenți în acest fruct.

Cu toate acestea, în timp ce lămâile sunt stimulente excelente de sănătate naturale, ele devin și mai puternice (și gustoase) atunci când sunt combinate cu miere.

Cum să faci o băutură de miere cu lămâie?

Stoarceți o jumătate de lămâie într-un pahar de apă caldă și apoi amestecați o linguriță de miere.

Ar trebui să se dizolve în amestecul cald, lăsându-vă un tonic delicios pentru corp și minte!

Când majoritatea oamenilor vorbesc despre combinarea mierii și a lămâii într-un fel de booster super-alimentar, ei se referă de obicei la apa cu lămâie și miere.

Cum să faci o mască de fașă cu miere și lămâie?

Pur și simplu amestecați o lingură de miere și sucul de la jumătate dintr-o lămâie stoarsă.

Aplicați acest amestec peste tot pe față, mai puțin zona ochilor. Puteți spăla această mască cu apă caldă după ce ați lăsat-o să acționeze 30 de minute.

Veți fi șocați de rezultatele uimitoare, deoarece pielea va fi limpede, hidratată și strălucitoare cu o sănătate bună!

Tulburările de somn au nevoie de atenție specială

8 beneficii ale consumului de miere cu lămâie

Mierea și lămâia oferă beneficii antiinflamatoare, antioxidante, antibacteriene, stimulative, suprimând pofta de mâncare, imunomodulatoare, stimulează respirația și stimulează metabolismul.

1. Detoxifică corpul

Cele două ingrediente cresc mișcarea peristaltică a intestinelor, ajutând la curățarea intestinului și prevenirea acumulării de bacterii periculoase.

În plus, acest amestec este capabil să promoveze urinarea, iar ca diuretic, acest preparat poate accelera eliminarea toxinelor din organism.

Urinarea eliberează săruri, grăsimi, toxine și apă nedorite din organism, iar acest preparat sănătos pune acest proces în forță.

2. Ajută la slăbit

Deși există o mulțime de zahăr în combinația acestor două substanțe sănătoase, nu există multe calorii, dar densitatea mineralelor și a vitaminelor poate face corpul să se simtă plin.

Combinați-l cu creșterea metabolismului care provine din acest amestec și aveți un ajutor perfect pentru pierderea în greutate.

Citratele găsite în lămâi reprezintă o parte importantă a procesului metabolic din organism.

3. Tratează tusea

Una dintre cele mai bune modalități de a utiliza miere cu lămâie este atunci când suferiți de o durere în gât, tuse sau alte afecțiuni respiratorii.

Poate calma tractul respirator și poate preveni iritarea, ceea ce poate reduce nevoia de tuse.

Ajută în același timp sistemul imunitar și previne infecțiile bacteriene și virale în sistemul respirator.

4. De ajutor în digestie

Puterile antibacteriene ale mierii cu lămâie se pot combina atât în ​​acest amestec, făcându-l un tonic excelent pentru stomac.

Acesta nu numai că poate elimina bacteriile periculoase din stomac și din tractul digestiv, dar și accelerează procesul digestiv datorită acidității lămâii.

Apa cu miere și lămâie, de asemenea, stimulează producția de bilă, care ajută în continuare procesul digestiv.

Leurda sau usturoiul sălbatic – 7 beneficii pentru organism

5. Îmbunătățește metabolismul

Au capacitatea de a accelera procesul metabolic și de a furniza o explozie de energie.

Acest lucru este deosebit de important dacă vă recuperați după o boală.

Multe persoane aleg o ceașcă de ceai fierbinte cu miere și lămâie atunci când doresc vindecarea în răceli.

6. Tratează acneea

Există un număr de antioxidanți care sunt accesibili în ambele alimente.

Când beți acest amestec sau aplicați local pe piele, acesta poate avea rezultate măsurabile.

Mierea și lămâia sunt cunoscute că îmbunătățesc aspectul acneei și previn alte infecții ale pielii, datorită proprietăților antibacteriene și conținutului de vitamină C.

Sucul de lămâie este adesea folosit singur pentru pete și cicatrici pe piele, dar completarea acestuia cu mierea în dieta ta este o alegere foarte înțeleaptă.

7. Crește imunitatea

Sistemul imunitar al corpului are un impuls major atunci când combinați mierea cu lămâia.

Lămâile au un conținut ridicat de vitamina C, precum și alte componente volatile și antioxidanți, precum și proprietăți antibacteriene și antiseptice.

Dragostea, pe de altă parte, este una dintre cele mai puternice substanțe antibacteriene despre care știm!

Punerea celor două împreună, fie pentru consum, fie pentru o aplicație locală, înseamnă că sistemul imunitar obține un impuls major!

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale muștarului

8. Controlează aciditatea

Deși oamenii se gândesc la lămâi ca fiind extrem de acide.

Atunci când acidul citric intră în corpul nostru, el are de fapt un efect alcalin asupra noastră!

Acest lucru este foarte important deoarece bolile apar adesea când organismul este prea acid.

Prin adăugarea de miere cu lămâie în dietă puteți echilibra aciditatea organismului, care tinde să fie mai acidă, reducând astfel riscul de apariție a bolilor cronice!

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Află mai multe despre afecțiunile pe care le poți trata cu miere de albine